Hát igen, ezekről beszélgetünk már ki tudja mióta.
Ha a központban és a Bem téren megépül az odaálmodott bevásárlóközpont, akkor nem kell betámolyogni Pestre.
Csőzik Lacinak meg a következő felvetéseim lennének, aki nem tudná ő az alpolgármester, de eddig még senki sem szólt hozzá. Már többször készültem, hogy megérne egy személyes elbeszélgetést is a dolog, de ha már így alakult. Szóval:
Most nem akarok itt az utakkal jönni, mert arra nincs pénz, azt is tudjuk, hogy amíg csatornázás és vízelvezető árkok nincsenek, addig utak sem lesznek, de meddig kell még várnunk, van erre valami józan számítás?
Aztán ami mindenkinek böki a szemét: Építéshatósági iroda Érd. Ami ott folyik azegyszerűen katasztrófa. mi még jól jártunk mert három hónap alatt jutottunk engedélyhez, de volt aki fél évet várt. Az érdi irodának már olyan a híre, hogy már mások is őszinte részvétet kívántak nekem az ország minden tájáról. Ezt mikorra tervezitek megoldani, mármint eme hatósági ügyfajta problémáját?
Ami viszont nem fér a fejembe: szerintem többen vagyunk itt af órumon, akit figyelmeztetett a közterületfelügyelő, hogy "hohó öreg több mint három napja kint van a sóderod közterületen pakoljá' má' el...". Ez idáig rendben van. De a többi hasonló ügyben miért nem következetes az önkormányzat? Csak kettőt emelek ki: ha jól tudom van Érdnek rendelete arról, hogy mikor lehet avart, faágat, gazt..stb égetni. Na most ezeken az időszakokon kívül szinte egész nyáron füstöl az egész város és egy balakot sem lehet kinyitni. Miért nem lehet a szigorú közterület felügyelők mintájára két "tüzest" is felvenni és máris csengene a zseton az önk. tárcájába. Jelzem, a németeknél cirka 2000 márkás bírsággal jár a megengedett időszakon kívüli égetés.
A másik: tőlünk három telekre vígan tenyészik a parlagfű. De úgy rendesen sűrű nagy erdőben. Az utcában is mi kezdtük el tavaly lekaszálni. Az önk. kaszáltasson és büntessen. Amíg az emberek nem tanulják meg, hogy a szabályok megsértéséhez jogkövetkezmény társul, addig magától senkinek fog csinálni semmit. A következetesség nagy fegyver.
Egyenlőre ennyi. Köszi.