bigacsiga2002 Creative Commons License 2003.03.29 0 0 1001
Sziasztok!

Örvendve láttam ezt a topicot, s gondoltam ha már van, akkor kicsit elémlkedek az ország legnagyobb falujáról én is :)
Szóval mi 4 éve költöztünk ide budáról, mély sokk ez nekem mind a mai napig. :) Najó azért tűrhető:) Itt lakom Érdligeten, ezen a nyamvadt kis dombon, épp most épül tőlünk 50 méterre 100 férőhelyes nyugdíjasház a jókis kiránduló-homokbánya domb helyén:(
Hát Érd: Mikor ideköltöztünk nem volt se kábeltv, se semmilyen jó net, a modemmel 1k/secet teljesítette, mert egy vonalra 4 et kötött be a matáv, s azt mondták, ezt megteheteik :) Isdn bekötésével voltak csak hajlandók a problémát megoldani!:) De a legjobb, hogy 2 hete van ADSL!!! Sőt tegnap még a vivendi is felhívott, hogy jönnének beszereleni az adslt ha akarom, mondtam h jó köszi, már beszerelte más :) Ja és kábeltv is van lassan 1 éve. Luxus :))
Na Érd. Hát ugye arra nem kell sok szót pazarolni, hogy számomra valami érthetetlen okból fogva, itt minen utca por és sár :( Amin mindig legjobban fölidegesítem magam: Érd -alsótól indul egy kis utca felső felé, ott a Sörpatikánál. Ezt a vonat miatt naponta többezren megteszik, kb. 50 méter az egész. Ehhez képest most olvadáskor akkora sár volt, hogy csak gólyalábakon lehetett ott menni!! Nem értem hogy nem lehet lebetonozni legelább ezt a nincs 50 métert???
Se érd alsó, se felső nincs egy -azaz egy pad se a vonatra várakozóknak. Jó, alsón van várakozó bent, halo a büfé miatt s a csövesek miatt a szag nehezen elviselhető. De kint egy pad sincs! Érd felsőn még ennyi se! Nevetséges h többezer emberre nemtud szánni az önkormányzat pár nyamvadt padot, kultúrált várótermet felsőre is, hogy szar időben, ne egy 3 nm es kis tető alatt nyomorgjon 100 ember!!!
Másik meg, hogy az utóbbi fél évben egész pontosan 3 szor vonult ki a felsői átjáróhoz 25 munkás, s túrta föl az egész kocsiátjárót. A jóisten se tudja h miért, s ki ad erre pénzt, h állandóan azon szarakodjanak, miközben a felső megállót egy ilyen átrendezés pénzéből faszán meglehetne csinálni, padokkal, kisházakkal. de neem nincs erre pénz...
Másik röhej ami érd-alsónál folyik, lassan 3 éve épül már a gyorsétterem a vonatsín mellett, s virít a tábla, átadási határidő 2001 március.... Ehhez képest ott állnak félig készen a falak, s évek óta szar se csinált ott semmit. Pedig én örülnék egy Mcdonaldsnak :))
Másik nagy gondom, hogy nem lehet itt semmit se csinálni :) Igaz, hogy én mindig bemegyek pestre bulizni szórakozni otani cimborákkal, de itt a Sörpatika és Borgödör nevű szórakozóegységeken kívül soha nem votlam sehol :( Ami elszomorít nyáron, hogy nincs hol pancsolni. Van egy uszoda ugye a Termálnál, de ez elég messze van, a másik meg, hogy kurva drága akráhogy is nézzük. Sajnos (szerencsére?:) nem éltem még itt mikor működött a strand a Patakitól nem messze, a CBA mellett, csak látom néha h ott gazosodik az egész! Miért nem lehet azt megcsinálni megint???? Tök királyság lenne!!
Na egyelőre ennyi, minden jót mindenkinek :)