Törölt nick Creative Commons License 2003.03.28 0 0 160
Szia Meó Főnök!

VRAM (Vodafone) ügyben szvsz tárgyalások zajlanak. Úgy vélem, ebben az évben (talán már nyáron?) oda is lehetőség lesz vSMS-t küldeni ill. onnan kapni.

0660-as ügyben elvileg értelmetlen lenne megoldani a műszaki (és jogi) oldalát, mert a cég a hírek szerint meg fog szűnni és eleve nagyon kicsi az előfizetői létszámuk.

Külföldi viszonylatban szerintem nem téma a megvalósítás: a hazai üzenetforgalom kiszolgálása, a komfort-növelés volt a cél (mint írtam, PC-s sw-ek ill. normális árú analóg és ISDN kiegészítő keyboardok nélkül ez ma még - rosszul hangsúlyoztam: MÉG, MA, EZ - szerintem kérdéses!). Nemzetközi viszonylatban nem látom a fizetőképes keresletet (lásd mobil-boom, főleg a verseny ill. üzleti szférában) és a megvalósíthatóság sem igen látszik. Példaként említeném, hogy a VRAM pl. (annak ellenére, hogy a legnagyobb nemzetközi szolgáltatói háttérrel rendelkezik) több nemzetközi SMS szerver felé nem képes üzenetet küldeni vagy onnan fogadni!

A többi vezetékes (Miért csak 4?! És az újak, a kábeltv-s cégek, a PanTel?! :-) ) ill. inkább alternatív szolgáltató - úgy vélem - nincs abban a helyzetben, hogy ilyenekkel foglalkozzon. Sok helyütt korszerűtlen központok működnek, nem egységesek a hálózataik/központjaik/szoftvereik, több esetben még az ügyfélszolgálatuk színvonala is sokkal alacsonyabb, mint a Matávé. Nem hiszem, hogy ez lenne az első feladatuk.

MÁS megközelítésből: a Matávval történő összekapcsolási megállapodások (ez a matáv kompetenciája, azaz ő indítja el... ha akarja) vSMS ügyében megoldhatják az ő problémáikat is! Mert az sem normális, hogy ma NEM_Matávos területre nem küldhetsz vSMS-t! Ha a Matávot, mint kiszolgálót (szerver) elfoganá a többi (és erre a Matáv is hajlandó lenne reális áron), akkor - persze a "mienknél" drágábban a többi ügyfél is használhatná!

Üdv.

Maus Róbert (Péter)
mikimaus

Előzmény: meoboss (158)