Nálunkegy évig üzemelt emésztőként, aztán jött a csatorna. Már építkezéskor szempont volt, hogy megtartsa jól a vizet, ezért az alja tiszta beton, és zsalukövekből van felrakva. Nem is engedi a vizet el. Amikor átkötöttünk a csatornára, belekötöttem a tetőről a lefolyókat. Hívtam egy szippantóst, aki totál kiürítette. Aztán megtöltöttem vízzel, szórtam bele bőven a porból, aztán kb. egy hét múlva megint kiürítettem. Ekkor már nem kellett szippantós, mert ugye ott volt a csatorna :-) A következő esők után már elkezdtem belőle locsolni. eleinte csak a fűre, ekkor még volt egy icipici szaga, de csak egész közelről volt észrevehető. Azóta már többször megtelt-kiürült, és színtelen-szagtalan tiszta víz jön belőle. Mindenre használom, nagynyomású mosóra kötve ezzel a vízzel mostam le a garázsbejáróról a téli szutykot.
A szivattyú egy mezei Al-KO, aminek a szívóága lóg bele a (volt) emésztőbe, mégpedig oly módon, hogy egy hungarocell-tábla úszik a víz tetején, és ezen van a szívócsonk. Így mindig a tetejéről szedi le a tiszta vizet, az esetleges koszok meg leülepedve az emésztő alján vannak. A szivattyú nyomó ága meg nyugodtan terhelhető bármilyen locsolófejjel, ill. fejekkel, mert akár két billegető locsolót is el bír látni.
Ha estleg nem világos valami, szívesen megmutatom.