TiSza Creative Commons License 2003.03.27 0 0 4406
Ezzel az egész fúzió-dologgal kapcsolatban a jelenlegi véleményemet leírtam az MTK-Vasas fúzió-topicban. Sajnos nem igazán lehet a dolog mögé látni, hogy vajon mit jelentene egy ilyen fúzió. Biztosan csak a jelenről tudok beszélni, ami számunkra is aggasztó. Kevés néző, érdektelenség, bomló stadion, balkáni edzőpályák, ugyanakkor magyar szinten remekül teljesítő csapat. Valahogy ez a kettő nem jár együtt normális esetben.

Az MTK Hungária be van skatulyázva, ami nem nagyon fog nagyságrendekkel változni, ha ezen maga az MTK nem változtat. Baj van az egész felépítéssel. Szurkolókat kellene toborozni, nyitni kellene a társadalom felé, ahelyett, hogy a vezetés és a szurkolók nagy része bezárkózik és elvan a posványban.

Általában én is konzervatív gondolkozású vagyok, de a fúzióban nem feltétlenül csak a rosszat látom.

Egy esetleges fúzió esetén nem feltétlenül veszne el az MTK, épphogy csak a társadalmat távoltartó téveszméket kellene ledobnia magáról, amivel máris nyitottabbá válna. Nem azt mondom, hogy egyből tisztulnának a viszonyok, de 6-7-8 év múlva már kezdenének azok is nyitni az új csapat felé, akik addig tartózkodtak.

A legfőbb baj: ma Magyarországon ciki MTK-drukkernek lenni. Ezen kell változtatni. És mit is idézett szurkolótársam? "Ha tudnám, hogy úgy legyőzöm Hitlert, szövetséget kötnék az ördöggel."

Előzmény: h3o (4405)