"Kíváncsi lennék a te CV-dre...
Tanítottál-e pl. a római NATO Védelmi Egyetemen."
Na látod, a fidesz is az ilyen mondvacsinált hülyeségeknek ugrott be. íme az igazság, a "gorka sebestyén a szakértő polihisztor" topicban már megírtam:
Amit tudok róla. 1995-97 között a HM egyik háttérintézményének volt a kutatója, mely a hangzatos Stratégiai és Védelmi Kutatások Központja nevet viselte (innen való Tálas Péter és újdonsült csinos szakértő hölgyünk is) és a mai napig megtalálható a Zrinyi Nemzetvédelmi Egyetemen. Nos itt pár kutató több, de inkább kevesebb igazán használható müvel kivánt hozzájárulni az uj magyar védelempolitikához. (pl évente kiadták a NATO kézikönyvet, amely a NATO hivatalos kiadványának magyar forditása volt, de minden évben összetévesztették az Európai Tanácsot és az Európa Tanácsot ami elég nagy baki)
Gorka itt született müvei a
http://www.zmka.hu/svkiuj/publik/vedtan/VEDTAN26.htm
cimen olvashatóak.
1997-ben repülnie kellett onnan, mert irt egy cikket a Jane`s Defense Weekly-ben a kommunisták visszatéréséről (Horn és Keleti miniszter) és, hogy ezzel a magyar haderő civil kontrollja nagyot sérül. Ami egyébként nem igaz. Keleti ezért ki is tette a szürét. Gondolom a FIDESZ ekkor figyelt fel rá.
Azóta nem tudom pontosan mi van vele, de amerikában előbb a RAND corp.-nak dolgozott és egy Terror Kutató központnak, szerintem research fellow-ként, ami nem fontos kutatót, hanem kutató segédet jelent.
Mindenesetre a srác önPR-ja jó, eladja magát kihaén nemnek, de ez ugyanakkor képet ad a magyar politikai elitről is...
(Ide tartozik a NATO római akadémián a tanítás is: ott is tanársegéd volt, ami nem nagy kunszt és a Honvédelmi Minisztérium minden évben küldhet oda segédeket, így jött a képbe Gorka is és hidd el nekem, nem éppen a szakmai hozzáértése miatt)