Helló!
Többféle dolgot írtatok itt a fehérvári csapatról, illetve az edzőről. Olvastam olyat például, hogy Sterbencznek nincs tekintélye és nem tud meccselni. Aztán olyat is, hogy nehéz úgy dolgozni, hogy Nagy Gábor meccsen ott ül mögötte és mindent kommentál, meg arról is, hogy azért a játkosok felelőssége is ami a csapattal történik. Nos ahogy én látom a dolgot (kívülről természetesen és csak felszinesen) itt volna egy csomó összefüggés. Elsősorban szerintem az volna a kiindulópont, hogy Sterbencz László nem tartozik az úgynevezett mesteredzők közé. Úgy értem, még véletlenül sem lehet egy napon emlegetni Farkas Sanyikkal meg hasonló született vezetőkkel, és egyéb kreatív edzőkkel. Tehát speciel Varga Matyival sem!:-))))
Ő annak a tipusnak tűnik, aki megtanulgatta amit lehetett, de az irányításával (direkt nem irányítása alatt) szerintem sem lesz bajnok az Alba. Ettől még megnyerhetik akár az idei alapszakaszt, sőt playoffot is, de ebben az esetben a titok nyitját fejtegető újságírók rossz helyen kopogtatnak majd Sterbencz ajtaján. Ha nyer az Alba, az nem miatta lesz. Hogy akkor miért ő az edző? Szerintem egyértelműen összefügg azzal, amit, ha jól emlékszem Isz-akos írt a napokban. Mármint azzal, hogy Nagy Gábor viszont jóval fejlettebb és erősebb egyéniség, így olyan trénerre van szükség, aki nem olyan karakán, hajlandó kicsit meghajolni, egyszóval irányítható. És a Sterbencz Laci elviseli az irányítást. Ez viszont pont oda vezet, hogy egy idő után nem lesz kellő tekintélye a játékosok előtt.
( a TeleSport – többek között Némó szereplésével is színezett – vasárnapi összefoglalójában például Bencze Zoli egy mondatban sokkal intelligensebben és határozottabban kifejtette véleményét a meccsel kapcsolatban, mint arra edzője 2-3 perc alatt képes lett volna )
Ami a játékosok felelősségétvel kapcsolatban én csak azt látom, hogy van egy nagy gond ezzel az Alba kerettel. Vannak a centerek, akikkel ugye nincs baj. Mindig lehet rájuk számítani, hiszen Lapov és Bencze meccsről-meccsre ugyanazt tudja nyújtani, Góbi is megteszi általában, amit cseréből lehet, sőt ha jó napja van, akkor többre is képes, de mezőnyben a Moseley kivételével az edzőnek minden meccs egy zsákbamacska. Theisz, Boros, Matus és Halm bármikor játszhat nagyon jól, de bármikor mutathat értékelhetetlen teljesítményt is. Tehát Sterbencz össze-vissza cserélget, mert sosem tudhatja, mikor ki a jobb megoldás. Lukjaneccel pedig éppen az a baj, hogy úgy néz ki, légiós létére előre lehet tudni, hogy eredményességben nem megy túl egy határon. Tehát, ha mondjuk Moseley gyengébb napot fog ki, Lukjanec az eddigi teljesítménye alapján, akkor sem fog vezérré előlépni. (mielőtt nekem ugrotok megjegyzem, hogy Hart sem jobb, mert ő meg bele illik a Boros-féle sorba)
A centerek faultproblémái és Moseley kevesebb pontja esetén tehát az eredmény pont az, mint a Körmend ellen. Kapkodás, szervezetlenség, és szerencse hiján vereség.
És azt mindenki látja, hogy az Alba most nincs jó passzban, pedig most lenne a legfontosabb. Már nem is ők a nagy esélyesek az alapszaksz megnyerésére...
Egyébként imádok regényt írni...:-)))