Egy pár gondolatot én is írnék a meccsről, ha már Saabee-nak ez a kívánsága.
Miljkovics nem tévedett nagyot amikor elismerően szólt a meccsről, mert ami itt taktikai szinten mindkét oldalt ment, az valóban a csúcsnak számít magyar szinten.
Jó példa, hogy egyik csapat sem tudta egész meccs alatt 10 pontra növelni előnyét, mert mindig volt válasz a másik oldalon. Szóval kőkemény igazi rangadót láthattunk és az a csapat nyert, amelyiknek maradt egy sztárjátékosa a végére. Most merem igazából kijelenteni, hogy nagyon nagy játékos Simon Balázs. Nem ment neki igazán a játék, de tudta hogy el fognak jönni a pillanatai. Eljönnek, mert egészen döbbenetes az erőnléte és egy ilyen iramú meccsen a védői nála sokkal fáradtabbak lesznek a végén. Ritkán látni olyat, hogy Fodor Geriből valaki hülyét csinál, pedig szombaton a negyedik negyedben pont erről volt szó. Ez volt az a plusz amivel a somogyiak jobbak voltak és kijelenthetjük, hogy megérdemelten nyertek.
Nézzünk pár egyénit:
Zalán: Ez egy nagy nulla. Kezd nagyon elegem lenni ebből az idei betlisorozatból.
Ferkó: Nem volt rossz, de a végén többet kellett volna vállalnia.
Geri: Semmi különös.
Ernő: Neki valóban akkor megy a játék, ha a centertárs is jeleskedik, hiszen ilyenkor jól le lehet osztani és középtávról ő életveszély. Ez szombaton kimaradt, de ennek ellenére elégedett voltam vele, mert rendkívül jól védekezett Ivkón. Igaz ez fel is emésztette erejét.
Laci: Nagyon sok szídást kapott paksi oldalról, ám én nem láttam ennyire tragikusan a helyzetet.
Smith: Egy icipici hiányzik ahhoz, hogy a csapat legjobbja lehessen, de ez valahogy nem jön ki egy olyan játékosnál aki igazi csapatember, de nem érzi a többieket, illetve a többiek sem őt. Ha Peti be tudja rendesen építeni a playoffra, akkor helyezéstől függetlenül is komoly esélyünk lesz az aranyra, ám ha nem, akkor tutira nem játszunk döntőt.
Vaido: A rosszindulatúak joggal mondhatják, hogy ha Érsek Isti egyik kezét levágja , a másikat pedig a seggébe dugja akkor is hozza ezt. Jól mondta Szabi, neki ez túl magas szint.
Simi: Már írtam róla.
Báne: Rendkívül jól kezdett, ám a végére kicsit elszürkült.
Szőke: Semmi
Dög Ray (bocs!): Nekem nagyon tetszett, de az action tényleg nem kellett volna.
Ivkovics: Nagyon akart, de jól fogtuk. A szokott szemétségei most kimaradtak és nekem szimpatikus volt amikor lecsillapította a bírókat szídó kaposvári drukkereket.
Árcsi: Nem egy Smith szintű játékos, ám sokkal több benne a kezdeményezőkézség. Egy két villanását leszámítva mozdulni sem tudott a kanadairól.
Ha a két edzőt is mérlegre tesszük úgy gondolom nem voltak rosszak (sőt!), ám Petinél nem értettem, hogy a végén miért Smitty ül amikor muszály trít dobni.
A játékvezetésben voltak ugyan hibák, de ez abszolút nem befolyásolta a végeredményt. A palánk alatti faultokat elnézték és nyilván ezt sérelmezte Fodor Peti. Igen ám, de a másik oldalt is! Siminél pl. többször is elmaradt a +1. Megértem, hogy edzőnk nagyon elfogult, ám ne csodálkozzon a hazai közönség reakcióján, ha ennyire nem tud veszíteni.
A szurkerolás nem volt rossz, ám azt hinni, hogy leszurkoltuk a kaposváriakat ismét csak elfogultság. Tény hogy nem voltunk rosszak, az is hogy a hazaiak álmosan kezdtek, de azért ők voltak hangosabbak. Pozitív dolognak tartom, hogy egyik fél sem szídta a másikat. A meccs végi csípkelődés kaposvári oldalról belefér, ezt fordított esetben mi sem hagytuk volna ki.
Kábé ennyi...Nyerhettünk volna, de ha a négy válogatottunk betlizik ne várjunk csodát. Én személy szerint nem vagyok csalódott, mert felesleges és indokolatlan ezt a csapatot leírni.
Hajrá ASE!
Üdv.
Feribá04