Először is gratulálok a Körmendnek! Megérdemelték a győzelmet, jobban játszottak az első negyed kivételével. Pár megjegyzést azért fűznék a dologhoz. Faidt ismételten bizonyította, hogy alkalmatlan arra, amit csinál. Szerintem nem direkt csinálta, amit csinált, egész egyszerűen teljesen hülye. Sajnos többször tévedett a mi kárunkra, és sajnos a legfontosabb pillanatokban. Pl. Zé 5. faultja, Lapov lépéshibája miközben őt faultolták, a legnagyobb hülyeség pedig Matus szándékos hibája volt, ami nem is biztos, hogy fault volt egyáltalán. Mindegy, nem emiatt buktunk, bár Sporttárs-nak igaza van abban, hogy Váradi sokkal kevesebbért kapott pofont Körmenden...
Ami minket illet. Nevetséges volt ez a védekezésnek nevezett valami. Az MTE-ben volt, hogy Hainje játszott ötöst, tehát gyakorlatilag nem volt centerük, mi mégis rutinosan behúzódtunk, és ezzel sikerült jól megdobatnunk az ellenfelet. Talán egy hármasuk volt, ami emberről lett eldobva, a többi teljesen tiszta helyzet volt. Jellemző momentum, hogy Németh volt, hogy még a vonalat is megnézthette dobás előtt, a környéken nem volt senki. A másik nevetséges dolog Toya "fogása" volt. Először Theisz Petivel fogatta, akinél azért jóval magasabb és ruganyosabb, őt szépen bevitte a körtébe és ott könnyedén átdobta. Utána átvette Lukjanec (mit keres ez itt?), akit egy lépésből megvert kb. hatszor. Ha véletlenül besegítettünk akkor leosztotta, ment a sima tripla, ha nem, akkor ziccerezett. Az MTE a lehető legegyszerűbb sémákat játszotta, igaz azt nagyon jól, edzőnk pedig semmit sem bírt kitalálni ez ellen. Szintén nem bírt kitalálni semmit (majdem 3 negyed alatt) a zóna ellen sem.
Így még az az sem biztos, hogy 4-ben leszünk, ígaz ha nyerjük a hátralévő 3 meccsünket akkor elsők maradunk.
Kicsit visszatérnék kedvenc "edzőnkre". Azt hiszem talán most még nem lenne késő váltani, lenne is jelöltem... Egyrészt az ember megremeg döntő szituációkban, nem tud jó döntéseket hozni. Meccselni abszolút nem tud, az ellenfél számára mindig nagyon jó ütemben nyúl bele... És már sokadszor. Másrészt nem hiszem, hogy olyan emberre van szükségünk, aki állítólag azt nyilatkozza a Soproni tévében, hogy hányingere van mikor meglátja a Fehérvár táblát... Bár ez lehet, hogy csak pletyka, de sajnos el bírom képzelni.
Sokszor gondolkodtam már rajta, hogy leírom ezt, eddig nem tettem, talán most itt az ideje. Elég általános vélemény, hogy nem is igazán lehet normálisan dolgozni abban a közegben, ahol megmondják az edzőnek, hogy ki játszik, mikor, mennyit, minden húzása azonnal kommentálva van, gyakorlatilag semmiben nincs szabad keze. Ebből a szempontból megértem és sajnálom Sterbenczet, ha kiáll karakánul, nem lesz állása, ha nem, annak pedig ez az eredménye. Nagyon sokan kritizálják az edzőnket, sokszor jogosan is, de az igazi probléma nem ő. Csak kicsit tovább kéne látni az orrunknál...