sarkat5 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 12987
Vannak olyan fehérvári szurkolók, akika kezdetektől, minden ok nélkül szidják Sterbenzet. Én próbáltam elfogadni, hiszen a Farkas Sanyik nem rohangálnak szanaszét. Minden meccs után meghallgattam a magyarázkodását is és igyekeztem megérteni a helyzetét. Nem mindig sikerült, de a tegnapival végképp betelt a pohár.
Teljes mértékben egyetértek isz-ákossal: Ha olyan edző ül a padon, aki nem csupán elméleti szakember, hanem legalább egy icipicit meccselni is tud, valamint feltüzelni a társaságot, akkor ez a játékoskeret simán nyeri az alapszakaszt, de szerintem a bajnokságot is.
Amit tegnap művelt, arra egészen egyszerűen nincs magyarázat. A második negyedben a 25 ponttal vezető gárdát agyon és vissza cserélte, aminek meg is lett az eredménye: A szünetig hat pontra csökkent az előny.
Hogy miért kellett a jól játszó Theisz Peti helyére behozni Boriszt, az számomra rejtély. És ne válaszolja azt erre nekem senki, hogy azért mert kétszázszoros válogatott, tapasztalt játékos! Aki lát is a szemével, nem csak néz, az észreveheti, hogy Borisz most már hónapok óta rettentően rossz formában van. Ez edzéseken is szembeötlő. Nekünk, szurkolóknak persze, mert Laci nem látja. Tegnap is negatív IBM pontot szerzett szegény, ennek ellenére (és ettől voltam rosszul!) ő volt az, aki az utolsó percekben bejött volna, ha még valaki megkapja az ötödiket.
El kell viszont mondani a másik oldalt is, azt, hogy mit kell elviselnie Lacinak a meccsek közben. A helye mögött Nagy Gábor ül, aki minden elképzelhető dologba beleköt. Ő mondja meg, ki helyett ki álljon be, minden edzői döntést azonnal és hangosan véleményez. Ha ennyi baja van Lacival, akkor küldje el, keressen helyette másikat (nem kellene túl messzire menni: a vendégkispad mögöttig...). Ha nincs problémája a tevékenységével, akkor meg hagyja nyugton dolgozni!
Eszem ágában sincsen a bírókra fogni a tegnapi vereséget, mert az a csapat, amelyik -25-ről talpraáll, győzelmet érdemel, de amit Faidt és Király művelt, az szégyen. Megjegyzem, hogy mindkét oldalra, de az utolsó negyedben már úgy érezték, hogy ha a Körmendben volt annyi, hogy felálljon a padlóról, akkor megsegítik egy kicsit őket. Bencze Zoli 5 faultja közül 2-3 a teljesen nevetséges kategóriába sorolható (de volt ilyen Hainje-nél is), mint ahogy Matifu tiszta szerelésekor befújt szándékos (!) is. A legcsúnyább a pár másodperccel a vége előtt, egálnál "meglátott" lépéshiba volt a palánk felé forduló Lapovnál, akit ketten cibáltak a körmendiek és aminek az ellenakciójából a győztes kosarat szerezték.