pontty Creative Commons License 2003.03.19 0 0 12896
Sziasztok!
Végre a végére értem a sok hozzászólásnak, amit korábban nem tudtam elolvasni, és most én is hozzászólnék a Kupadöntővel kapcsolatos témához. Nem értem miért támadjátok nagyon sokan a Debrecent?
Ez most csak a Főnix miatt van? Mert mióta megépült ez a csarnok erősen rászálltatok a kérdésre. Már a negyeddöntő sorsolása után is sokan ironizáltatok azon, hogy “micsoda véletlen” dolog ez a Vadkakasok-Veszprém párosítás. Akkor sem értettem miért gondoljátok, hogy valakik eldöntik, hogy teszem azt, idén a Debrecen jusson be a döntőbe, mert nekik szép az új termük. Jó, szerintem is átestek a ló túloldalára a programszervezők, hiszen abban az időben legszívesebben még a Szegedi Szabadtéri Játékokat is az említett csarnokban rendezték volna meg, de ennyi semmi több. Valóban kicsit nagy volt a felhajtás meg miegymás, így mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ha a “tarajosok” eljutnak addig, akkor megpályázzák majd a döntő rendezésének jogát. Viszont miért ne tennék?
Miért ne pályáznának a rendezésre? Van egy szép, új létesítményük, amit a “jóisten” ( bár tudom az olaj.:-))) is ilyen, és ehhez hasonló események otthonául teremtett. Teljesen természetes, hogy minél rangosabb rendezvényeket akarnak odavinni, ha már egyszer úgy néz ki ahogy. Kicsit úgy tűnik, mintha titeket ez zavarna és mindenképpen bele akarnátok kötni, hibát akarnátok találni ebben az egészben. Pedig szerintem nincsen.
Először is a Főnix nyilván azért épült, hogy használják, a négyes döntő pedig tökéletes lehet rá, hogy megtöltsék egy hétvégére. Én, mint semleges szurkoló semmi kivetnivalót nem látok benne, hogy Debrecenben legyen ez a dolog, de kezdem azt hinni velem van a baj. Pontosabban azzal, hogy semleges vagyok, mert úgy tűnik a másik három résztvevő csapat szurkolói, úgy gondolkodnak, hogy nem is a döntőn mutatott játék számít, hanem az, hogy a rendezés meg legyen, aztán már úgyis a hazai csapat nyer. Ez csak azért furcsa, mert az irányított sorsolásra utaló megjegyzéseitekből az derül ki, hogy elítélitek azt, ha a sikert csak pénzért osztják, másrészt pedig az is, hogy azt gondoljátok, hogy aki a licitálásnál megveszi a rendezést, az egyben a kupát is megveszi. Pénzért. Persze azt is szeretnétek azért, ha az általatok vélt, a rendezéssel járó előnyt a ti csapatotok tudná kihasználni, vagyis az venné meg a rendezés jogát, a győzelmet meg a kupát. Ugyancsak pénzért.
Ez nem ellentmondásos egy kicsit? Csak a példa kedvéért, én biztos szeretném, ha mondjuk a DVMSE megvásárolná (mert a licitálás miatt erről van szó) a rendezést, de nem sejtenék mindjárt gaz összeesküvést mögötte, ha végül egy másik, történetesen a Vasutas Csarnoknál jóval impozánsabb “helyszínnel” és több pénzzel rendelkező csapaté lenne a jog. Ami pedig a sorsolást illeti, csak néhány kérdésem van, de fogalmam sincs melyiknek pontosan ki lenne a címzettje.
Miért pont a Debrecennek kell aggódnia az elődöntőbeli ellenfele kilétéről?
Miért jelent az Atom nagyobb veszélyt a Vadkakasokra, mint az Olaj, vagy az MTE?
Miért nem a Paks aggódik azért, hogy elkerüljék a Debrecent?
Miért nem a szolnoki, vagy körmendi érdekek szerint irányítják a sorsolást?
Egyáltalán a sorsolás csak azért irányított, mert Debrecenben rendezik a döntőt?
Miért olyan elképzelhetetlen, hogy akár a kisdöntőben, akár a nagydöntőben a Debrecen újra nyerjen az ASE ellen? Talán előre tudni már, hogy milyen napja lesz akkor Sitku Ernőnek vagy Patrick Leenek?