Baumka Creative Commons License 2003.03.18 0 0 12870
Debreceni Vadkakasok - Marc-Körmend 103-72
(16-22, 30-13, 25-20, 32-17)

Debreceni Vadkakasok: Fodor 13/3, Lee 24/9, Green 22, Gémes 4, Bukva 23/6.
Cserék: Lakatos -, Boldizsár 4, Tóth 7/3, Simon 6.

Marc-Körmend: Hainje -, Trummer 27/15, Toya 13/3, Mujanovic 12/9, Grebenár 10.
Cserék: Bacsa 2, Szlávik 3/3, Keresztes -, Kutasi 2, Ferencz 3/3.

Bár az eredmény könnyű győzelmet sejtet, nem volt ez ilyen könnyű. Az első negyedben a sérült Toroman nélkül játszó körmendiek jól kezdtek, ha jól számoltam dobtak vagy 6 hárompontost. Mi rosszul dobtunk, de már ekkor is látszott, hogy a palánk alatt Grebenár nem bír Bukvával. A negyed 6 pontos MTE előnnyel zárult.

A második negyedben cca. másfél perc alatt dobtunk 10 pontot, beindult Lee és Green is. Szvsz ekkor nyertük meg a meccset, de kellett hozzá Zsebe és Fodor Sanyi ökörsége is. Zsebe lehozta Toyát, fel helyette Kutasi, majd Grebi le, Keresztes Rafi fel. Gondolhatjátok milyen eredményes volt ezek után a körmendiek támadójátéka. Ketten együtt 2 perc alatt annyi hibát vétettek, hogy lazán elhúztunk. Visszajött Toya és Grebenár, felzárkózni látszott az MTE. Egy bírói hibát reklamál a Körmend - nem láttam mi történt, így véleményt nem tudok mondani, hogy jogosan vagy sem -, a bírók mutatják, hogy nyugi, mindenki üljön le a padra. Erre Fodor Sanyi a kispad legtávolabbi végéről odarohan a zsűriasztalhoz reklamálni, és Zsebe Feri berohan a pályára, ő pedig ott csinálja a cirkuszt. Ez értelemszerűen technikaihoz vezet, büntetők jók, majd dobunk egy triplát is. Ekkor el is dőlt a meccs, de még hátra volt 2 negyed.

A 3. negyedben Lee már nem is tud hibázni, a különbség egyre nő. A negyedik már vadkakas örömjáték, ebben Marci vitte a prímet, és vége elég megalázó lett. Mi csapatként voltunk jók, a padunk is hosszabb. Zsebe Ferit imádtam játékosként, de edzőként van mit tanulnia. A körmendiekben nem volt tűz, nem volt aki hajtotta volna őket, palánk alatt kifejezetten gyengék.

Marci: elég gyengén kezdett, a végére viszont belejött, jó közepeset nyújtott, tud ő ennél többet is.
Lee: Ő is gyengén kezdett, de aztán nem tudott hibázni. Sérülten szvsz nagyot játszott.
Green: Jó volt, hozta amit tud, de hiányoztak azok a nagy zsákolások, amiket tud.
Sejo: Grebenár nem igazán tudott vele mit kezdeni, jó az öreg a háznál.
Gémes: Sajnos mintha nem lenne formában, küzd ő, de sajnos nem az igazi.
Boldi:. Nem egy Jordan, de igazi csapatember, most is küzdött, hajtott.
Tóth Gabi: nem dobta túl jó százalékkal a triplákat, de jól védekezett.
Lakatos: nem igazán töltött sok időt a pályán, hozta a szokásosat
Simon Nándi: 6 pont, tőle ez extra teljesítmény

Toya: Most láttam először játszani, szerintem nagyon jó vásárt csinált vele a Körmend
Rudi: Most nagyon jól ment neki, de tuti hogy van rajta vagy 4-5 kg súlyfelesleg
Grebi: Semmit nem fejlődik, Bukvával nem tudott mit kezdeni.
Mujanovics: 2-3 trojka, semmi extra
Az amerikai gyerek (bocs de a nevét nem bírom megjegyezni): Katasztrófa. A szolnoki Stewart hozzá képest egy kosárfenomén.
Bacsa: tavalyhoz képest nem igazán fejlődött, sőt …
Szlávik, Kutasi, Ferencz: pályán voltak, de hogy ők lennének a jövő igéretei? Hát vannak kétségeim felőle.

A játékvezetés nem sok szót érdemel, átlag magyar színvonal. Hibázunk az egyik oldalon, a következő támadásnál visszaadjuk a másikon. Komolyabb meccsen balhé is lehetett volna, mert néha határozatlanok voltak, állt a játék, mert meg kellett beszélniük, hogy mi legyen. Zsebe esetében viszont szerintem jól kezelték az ügyet.