Beszállhatok? (Csak ideiglenesen.)
Sokhónappal ezelött egy másik témában már elemeztem, hogy a féreimformáltság egy fajta "szezon fazon" zavarhoz vezethet.
Nos, igy van ez itt is.
Nehéz lenne tételesen reagálni minden haditudósnak, igy csak néhány gondolatomat osztom meg.
Már Mátyás király is tudta, hogy jó ha van légifölény, vissza lehet bombázni mindenkit a kökorszakba. De azt is tudta, hogy egy orszgot - ha ott akarok focizni - meg is kell szállni. A Hunyadiak még azt is tudták, hogy az uralkodáshoz nem elég megszállni, hanem meg is kell a gyarmatokat tartani.
Nos azt meg minden barom tudja, hogy azt a levegöböl nem lehet.
Hol vannak a hadvezérek? Erröl is írtam már, de levették. ( Miért?)Mert ugye amikor a politikusok eldöntik, hogy háború lesz akkor egy kultúr helyen szólnak egy éppen szabad hadvezérnek, hogy " Te vagy a szakember, menny aszt jól pcsázd el a Milót." És ilyenkor a jó politikus szivarra gyujt, vagy elmegy golfozni és nem pofázik bele, hogy az a hadvezér, hogyan rúgja szét a Miló valagát. Nem is beszélve arról, hogy ha az a politikus soha nem volt katona.
Kissé bizar, hogy Belgrád szétbaszása közben a 3 kiskatonát követelik vissza. Én a Milo helyében nem adnám. Isten bizony. Mert ez a stratégia. Nem az, hogy elöre bejelentem, hogy holnap 3.17-kor jön egy rakéta. Hosszusági fok ennyi, szélességi fok ennyi. Nem, kérem.
Bejelentés nélkül amikor a Miló a 10 örás szünetben a sarki bisztróban szürcsöli a tejesjávét. Akkor, váratlanul, a szeme közé. Ahogy ö csinálja. Itt csak az a kérdés, hogy, hogyan került az ellenséges határra az a 3 madárka. Fedezetlenül, felkészületlenül, járörözni, ott?
Persze, hogy a Milo háborús bünös. Egy rohadt náci. Egy despota. Egy szavahihatatlan diktátor. Na, de kérem 3 milliárd kell a váláshoz. Egy vadász egy 20-asért biztos elintzte volna.
Persze megsúgom, az is fáj, hogy az én nyugdíj alapomból megy ez az egész cihö.
Csak azt nem tudom, hogy minek tépem itt magam, amikor reggelre úgy is letörli a mütös. (Sebaj, kiengedtem mint a fáradtgözt.)
Szeretettel: Period.
Csak még egy gondolat: Itt is, ott is és mindíg is, a kisember issza a levet.