antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 230
Nekem az tunt fel, hogy amikor Stokholmban voltam, ott valahogy jobban odafigyeltek arra, hogy merre megy a gyalogos. Valahogy az egesz kenyelmesebb volt. Jellemzoen az egymast keresztezo metrokat egy szintre hoztak (ugye nem az a legygyakoribb eset, hogy az ember a visszafele meno szerelvenyre szalljon fel)... Es gyakran az autoutat vezettek alul/feluljaron es a gyalogosforgalom mehetett a fold felszinen. De itt mi van? Meg kell csak nezni az ujjaepulo Moricz Zs korteret. Aluljarokat csinalnak. Nem a kocsiknak, nem a villamosnak, hanem szegeny ketlabonjaro embereknek. Lekuldik oket a fold ala, mert szegeny autonak nehez lenne fel/lemenni egy kisebb emelkedon, az ember laba meg ugye elbirja... Tudom, igy o'ccsobb. De talan nem mindent penzben kellene merni, vagy ha a kivitelezest penzben merjuk, akkor merjuk mar meg az emberek erteket, kenyemet es egeszseget is penzben. Talan ha ilyen embertelen modon kilora atszamitanank az embereket penzre, meg az is kijonne, hogy kifizetodo "veszteseges" dolgokat csinalni.