Riff-Raff
2003.03.17
|
|
0 0
25
|
Az alábbi esetnek csak szemtanúja voltam pénteken, Székesfehérvár és Seregélyes között. Megyek az úton, valamivel lemaradva mögöttem egy Ford Transit, mögötte pedig egy Mercedes Actros nyerges tartálykocsi. Utolérek egy 30-cal döcögő traktort, szembe senki, megelőzöm. Közben a tükörben látom, hogy az Actros kivág, elkezdi előzni a Transitot, már vártam is, hogy ebből gond lesz, majdnem lett is, mert két pillanattal később a Transit is utolérte a traktort, és a jelek szerint a tükröt se nagyon figyelte, arra meg nem számított, hogy a nyerges pont ott kezd az előzésbe, majdnem nekiment az Actrosnak. Gondolom, volt nagy anyázás. Persze jogilag a Transit vezetője lett volna a hibás, mert nem nézett a tükörbe, de nem igazán fér a fejembe, hogy a T. kamionos mi a túróért nem képes megvárni, hogy a Transit is megelőzze a traktort? Illetve még megérteném, ha a Transit 60-nal döcögött volna, de valahol 80-90 között haladt (mint én). Ráadásul a tartálykocsi nem is volt üres, virított rajta a sárga tábla, ha rajtam múlna, a legkevesebb az lenne, hogy ugrik a sofőr ADR-engedélye, és irány a szigorított PÁV.
|
|