Artúr Doki Creative Commons License 2003.03.16 0 0 12727
Dombóvár -ASE 81-86
Nos valóban nem illett be a 30-as szériába,de voltak pillanatok,amikor úgy tűnt,hogy ez a meccs is odakerül...
Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok,de a negyed végét megnyomta a paksi csapat,főleg Czigler Laci jeleskedett ekkor a pontgyártásban,míg a hazaiaknál Spivey.
A második negyedben szinte végig tartotta 8-10 pont körüli előnyét a vendég gárda Sitku vezérletével.Feltűnő volt Halimics és Szmiljanics vergődése,kellemes szinfolt volt viszont Csapi lelekes és ponterős játéka vasutas részről.
Emííííííííííír csak a 18. minutában talált be először...
Szünetben a paksi tábor a mostanában esedékes legendás 3. negyedet várta,nos a 3. etap nem lett ugyan legendás,de így is növeltük előnyünket Davis-Smith-Sitku trió révén.
Aztán a 13-15 pont körüli előnyre a fiúk már rápihentek a végén,Halimics meg feltámadt poraiból,de tripláival már csak kozmetikázni tudta az eredményt....81-86 a vége,s bár az eredmény szorosnak mondható,azért érzésem szerint megérdemelten és simán nyertük a megyei rangadót.

ASE:
-Zacsi: 11/3...viszonylag jól játszott,és ha kellett,akkor eredményesség is társult mindehhez...főként a végén dobott fontos kosarakat.
-Davis: nagyon hullámzó volt.Erőltette a középtávolikat,amik nem mennek,viszont nem vállalt " egy-egyet" és védekezésben is hagyott maga után kívánnivalót...időnként meg csuda dolgokat produkált és régi önmagát produkálta.
-Smith: olyan jó közepes volt...nagyon jó százalékkal dobott,csak azt nem tudom,hogy miért nem vállalt többet...védekezése fantasztikus volt,oroszlánrészt vállalt abból,hogy Emír gyakorlatilag nulla volt az első 20 percben.
-Sitku: A főhős.Mert Ő vitte el a pálmát ezen a napon,pedíg nem szereti a dombóvári közönség,végig szólt a "Buzi Sitku" rigmus...csak azt nem vették észre,hogy így egyre jobban spannolják Ernőt...szerintem 26 pontjával méltó választ adott.
-Czigler: az első negyedben remekül játszott(meg is jegyezte mellettem egy szurkoló,hogy "Laci már hetek óta világválogatott formában játszik...:)))"
Aztán a többit már nem erőltette,Csapi vígan eléldegélt mellette...Csapi 13 lepattanóját(főleg a 7 támadópattanót)nem teszi ki az ablakba.
+
-Gery: sérülése miatt nem sokat játszott,lelkes volt,de érződött rajta,hogy nem teljes értékű.Jól fogta Spiveyt a 2.félidőben...
-Vaido:neki sem sok jutott ezen a meccsen.
-Fodor Peti: újabban igen fontos feladata lett,hogy csere után nyugtatnia kell a lecserélt játékost...mert Smith érkeztével itt bizony komoly versenyhelyzet alakult ki 1.-2.-3. poszton és nincs bérelt kezdőhely...

Vasút:
-Spivey: remek első félidő után egy kevésbbé jó második,bár ez Gerynek is köszönhető...
Egyre inkább az elődjére hasonlít(Lee) a szerepe...
-Mészáros:betli 1.Nem sok köze volt a meccshez...
-Halimics: mondanám,hogy betli2.De ez így nem igaz,bár az első 2 negyede az bizony az volt.Aztán,mint írtam már feltámadt és régi önmagát hozta...
-Csapi: remek volt,15 pont-13 lepattanó,azaz dupla-dupla.Határozottan nem rossz tőle...szimpatikusan küzdött.
-Szmiljanics:még egy betli...neki sem volt túlzottan sok köze a találkozóhoz.
+
-Balogh: bennem csak az maradt meg,mikor az utolsó percben felkente a falra Zacsit sporetszerűen,lett is belőle zrí...
-Vavra: csendben tevékenykedett,gyüjtögette pontjait...
-Bódi: rövig idő állt rendelkezésére,egy triplára jó volt.

-Kékesi/Király: már meg sem lepődtem,hogy 10 napon belül 3. meccsünket fújta Kékesi.Hülyeségei ellenére fújhat többször is,mert akkor mindíg nyerünk...:)))
Tegnap sem álltak feladatuk magaslatán,de olyan égbekiálltóan nagy blődséget nem fújtak.

Közönség:sokan rándultak át Paksról a megyei derbire ami jó hangulatúra sikeredett,lévén,hogy teltház volt.
Itt jegyezném meg viszont a rosszallásomat az Ultra Fanatic emberkéivel kapcsolatban:
Mikor eljönnek Paksra akkor a " Hello,hogy vagytok,igyunkegysört,mitolnamegyeiektarcsunkössze,szígyukakapovártközösen,éljenTolna" szöveg megy.
Dombóváron meg alpári hangnemben mocskolódnak,megy a "Buzi Sitku,Buzi Czigler,Buzi Mészáros"," Parasztok,nincsen hangotok"...stb-stb.
Meg a mutogatás,és az erősködés(kinnt lejátszuk!)...
Most akkor már eldönthetnék,hogy milyen a viszony a két szurkolótábor között...
Hangsúlyozom,hogy mi egyetlen rossz szót sem mondtunk az U.F.-ról (se Pakson,se Dombóváron)...

Na ennyi dióhéjban...
Hajrá ASE!!!

Jövő héten folyt.köv.Kaposváron!
(Bár rossz előérzetem van,elnézve a Hartyányi/Harsányi párost...)