Inner Circle Creative Commons License 2003.03.16 0 0 24
Hali! :)

Ha Piton rajongó lennék, kezeltetném magam. :)) Á, csak rossz vicc volt! Megértem a Perselus-faneket (Perselus-feneket?... ehh, ez már a Harry Potter 18+), ha a srác nem tanár lenne hanem mondjuk üsthegesztő, én is kevéssé lennék rá morc, de így eléggé felháborít, hogy mindig a gyengébbekkel kezd...

Nem rossz tipp, hogy Mógus még csatázott V-vel, ez mindent megmagyarázna, de akkor azelőtt pontosan hogyan éltek együtt, egy testben? Ezek szerint három stádium volt, az utolsót ugye láttuk, de milyen volt az első kettő?
V. ugye csak akkor szállta meg, miután elpuskázta a Gringotts-t? Azelőtt csak úgy lebegett körülötte, vagy mi? És aztán megszállta, de annak ellenére, hogy a feje a tarkóján volt, még küzdött vele? Furán hangzik...

D. valóban nagy kavaró. A Kő Roxfortba hozását illetően nem volt választása, de hogy onnantól kezdve csak hátradőlt... ez sehogy sem kóser. És nekem különösen az tűnik fel, hogy NINCS HELYETTESE!!! McGalagony és a többiek negyedrendűek mellette, amint kiteszi a lábát, összedől a világ (ld. 2. rész). Eccerűen nincs olyan, aki helyette cselekedhetne...

Mordon - jó lenne, de csak a 4. részben hozza be, és különben is előbb lő, aztán kérdez, ami nem mindig jó. De talán még ő állna a legközelebb ehhez.

Lupin - ő is jó lenne, tök jó diplomata és varázsláshoz sem kutyaütő, de ő is csak véletlenül kerül elő, elég későn.

Hagrid - jó arc, de nem komoly játékos, szóba sem kerülhet.

Piton - esetleg lehet Piton a "titkos helyettes", a szürke eminenciás, aki a háttérben sok mindenről tud. Csakhogy akármennyire is megbízik benne D., azért hisztériás, együttműködésre teljesen képtelen, és nem hiszem hogy olyan széles látóköre (+ a többiek előtt tekintélye) lenne, hogy alkalmas lenne. Az első részben ugyan elég hihető, hogy voltaképp ő D. titkos másodtisztje (így érhetővé válik, hogy miért védi Harryt, és hagyja Mógust szabadon), egész a végéig, amikor Mógus zavartalanul betör a Kőhöz... ez viszont Piton kudarcát jelenti. Ráadásul nem is lehet igazi helyettes, mert amint a társaság élére állna, nem játszhatná tovább a kettős játékot a Mardekár élén... de afféle szürke eminenciásként el tudom képzelni.

Előzmény: csillaglany (23)