"Például ez a "jelentéktelen senki" gyanakodott egyedül Mógus professzorra az első részben..."
Dehogy gyanakodott, ő TUDOTT Mógus piszkosságairól, lévén Halálfaló. Ugye nem gondoljátok, hogy Voldemort úgy flangálhat mellette, hogy észre sem veszi, meg sem érzi? Pontosan tudta, hogy Mógus Voldinak dolgozik. (Bár azt valszeg nem, hogy meg is szállta, akkor nem szólt volna be olyan bátran Mógusnak az erdőben. Tényleg, arról nincs szó a negyedik kötetben, hogy V. emlékezne erre! Pedig amit Mógus hall, azt ő is hallja, szóval akkor Piton eléggé elásta magát előtte!) Mondja is neki, hogy választania kell, kihez hűséges...
Akkor már az a kérdés is felmerül, hogy Piton miért hagyta V. emberét garázdálkodni a RoxfortbanM Miért csak egyedül zaklatta Mógust? Főleg miután TUDTA, hogy Mógus meg akarta ölni Harryt (hiszen ő mentette meg)! Dumbeldore nyilvánvalóan NEM TUDTA, Piton meg ahelyett hogy leleplezte volna Mógust, kavart a háttérben... Szerintem vagy
- becsvágyó volt, ő akarta egyértelmű helyzetben elkapni Mógust, hogy villanthasson D. előtt, és ezért még azt is eltűrte, hogy addig egy gyilkolásra kész Voldi-hív szabadon grasszáljon a suliban
- félt V-től és inkább kettős játékot próbált űzni, hátha mégis V. jön ki jól a buliból.
Nem látok más utat, mert mindig beleütközünk abba, hogy D. sosem tűrte volna el, hogy Mógus szabadon maradjon, vagyis Piton eltitkolta előle a szennyest... erre mi más oka lehetett volna?...
"az is példátlan bátorságot feltételez, hogy átállt Dumblihoz még Voldemort bukása előtt, és kémkedett neki."
Várjuk ki a végét, erről még nem tudunk semmit... Engem inkább a 4. rész végén a titkozatos feladata nyűgöz le, meg egyáltalán ahogy a 4. részben tartja magát a jó oldalhoz, holott akkor már nyilvánvaló, hogy visszajön V., és elég sok esélye lenne meglépni (akár Harryval együtt is meglóghatna, és akkor tuti visszafogadnák).
"Istenem, kicsit hisztériás alkat a szentem! De ettől csak emberibb lesz."
Na igen, de olvasni sokkal könnyebb a hisztériájáról, mint elviselni. :) Attól eltekintve, hogy pl. Lupint is simán a dementorok kezére adta volna (nem beszélve Siriusról), nekem folyton viszket a tenyerem attól, ahogy a gyerekekkel bánik. Te mit szólnál ha hódfogakat varázslnának neked, ő meg a képedbe röhögne, mint tanár?
(Szerintem D. csak azért tűri el, mert Pitont használja csalinak V. ellen, és hogy a Malfoy-féle rosszarcok megbízzanak benne, így kell viselkednie. Szóval erre van mentsége. De annyi álca van már szegény Perseluson, hogy ember legyen, aki megmondja, milyen valójában a sok-sok felvett réteg alatt!... :)) )