Borsó_!
Ez a város viszonylagosan tiszta (de Én attól függgetlenül bevezetném a szemetelők "kutyaszaratók járdára" büntetését. Méghozzá keményen!)
Aluljárókban teljesen igazad van, csak a sima zsbtolvajokat nem említetted meg. Lehet látni.. vannak kb 3-4 vagy 5-en kis csoportba és figyelik az embereket. Meglátnak egy megfelelő prédát és elkezdik követni és a nagy tömegben lecsapnak rá.
Ők a gyávábbik fajta, nem szoktak kötözködni, csak meghúzzák magukat. szvsz.
A VIII kerületet is megemlítetted és ahogy telik az idő egyre kevésbé lesz iagazad, mert fejlődik az "Én kis kedvencem".
Említette valaki a kisebbségi kérdést. Ez így van, mert olykor-olykor Én érzem magam kisebbségben a kilences buszon :) (főleg a négytigris piacnál)
És vagy kimondjuk vagy nem, de mindenképpen igaz, hogy sajnos nagyon sok probléma van a romákkal.
Természetesen nem mindegyikkel, mert van egy két nagyon rendes roma ismerősöm. De Elég nagy százalékuk él: segélyeken, bűnözésből, kéregetésből, kukázásból. A másik gond, meg az, hogy nagyon gyarapodnak. Nem ritka a 8 gyermek, de az átlag az mindenképpen 4-5. Ez, ha nem csinálnak valamit (pl: 4 gyerek után már nem kapna segélyt)! Lehet, hogy ez keményen hangzik, de sajnos már nem lehet mit csinálni.
A Greffitikről annyi, hogy tényleg nagyon nehéz ellene védekezni.
Közlekedés:
Szerintem annyira nem vészes, van néhny járattal gondom, de az nem ide tartozik. Az utak minősége tényleg hagy némi kivánni valót maga után, de reméljük változni fog.
Az autóskultúránkról annyit, hogy az eléggé hogy is mondjam: figyíelmetlen, de ebbe is találtam javulást az utóbbi időben... A járókelőink sem a szabályos közlekedésről híresek.
és Én akkor is szeretem Budapestet, minden hibájával együtt.
ui: a fent említetettek nem általánosítások, csak nem akartam mindig odaírni, hogy soxor, meg általában, meg stb..
Ja és még annyi, hogy most fogok leköltözni valamerre olyan 30-40 km-re Budapesttől, de ez nem Pest miatt... anyagiak függvénye, meg szeretnék kertet is.
Én is köszönöm azoknak akik elolvasták.