orcinus-orca Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1393
Lesz benne egy kicsi OFF, bocs.

Félre ne érts, nem akarom én valami hülye sznobizmusból lenézni a Battletech-univerzumot, de valóban jobban szeretem Lemet. Ugyanakkor elismerem, hogy a scifinek mindig is része volt a szórakoztató, könnyebb irányvonal, de a gondolkodtatóbb, (bocsáss meg, nem tudok jobb szót:) értékesebb művek nélkül nem lenne értelme a Szürke Farkas klános sztoriknak sem (nem tudom, van-e ilyen klán, a nevekre nem emlékszem), mert a műfaj formálói nélkül nem lenne értelme a háttereknek. A Battletechben (szerény tapasztalataim szerint) nem sokat foglalkoznak a szocio-történelmi kidolgozottsággal, a technikatörténeti vonalvezetéssel, vagy a megváltozott életfilozófia hátterével. A felvázolt világnak az ad kiterjedést, hogy a scifi-világa mások által formált. A kiborgok, csatamechek, idegi implantok, cyber-ideg interfészek, űrhajók, űrgyarmatosítás, Föld vs gyarmatok, Külső Világ, stb. mind ismert fogalmak máshonnan, nem a Battletech univerzumban teremtődtek meg. Ugyanakkor rendkívül szórakoztató, fordulatos (bár az ötödik hasonló sztori után már kiszámítható) könnyed felszínt húz rá a fentebb vázoltakra.

Előzmény: kisgenya (1379)