Hehe, azt nem mondtam hogy melyik hétfőn... :-)))
Pentaschool-nak van honlapja, ime:
http://www.pentaschool.hu
A studio21 általában 3ds max tanfolyamokat (hivatalosat) tart de középhaladótól felfelé és árkategóriában csillagos ég.
A Pentaschool meg gyakorlatilag majdnem mindent oktat, viszonylag megfizethetők csak nincs túl sok jelentkező (ezek szerint).
Hangsúlyozom ezek nem "iskolák", hanem tanfolyamok. Olyan iskolát ahol oktatnak animációkészítést, számítógépes grafikát nemtok így hirtelen. Mintha hallottam volna, hogy a Corvin rajzstúdióban működik valami ilyesmi, de ezt nem tudom, még nem néztem utána.
Hmmm... munkalehetőség az attól függ mit akarsz csinálni... :-)
Szabadúszóként dolgozni mint számítógépes grafikus kezdetben nincs túl sok esély, maradnak a reklámstúdiók, vagy az animációs stúdiók (Varga, Pannónia stb...). Az előbbinél értelemszerűen reklámokat kell gyártani az utóbbinál meg ált. rajzfilmeket.
Vagy esetleg elmész játékkészítőnek az Impériumgalaktikásokhoz vagy ilyesmi. Nemtom, ez olyan dolog ami totálisan tőled, a kitartásodtól és a képességeidtől függ. Mindenesetre engem a játékkészítős része jobban érdekelne...
Ja! Mellesleg juteszembe írtak is egy cikket a Design21 c. havi (kéthavi?) lapban a lehetőségekről, majd megpróbálom ide begépelni de elég hosszú.
Apropó a studio21 honlapja nem működik ne is nézd.
Ez mondjuk eléggé cikis nekik, dehát evva...
Nopá...
:-)