Ez a topic azért születtet, hogy én elmondhassam vagy is kiírhassam magamból azt hogy nekem menyire elegem van Budapestből! Lehet, hogy ez az egész majd megfog változni és lehet hogy nem fogom utálni a szülővárosomat de a jelenlegi állapotban most igy érzek. Már mondták sokan, hogy fiatal vagyok meg ilyesmi bla-bla szövegekeket, de szarok rájuk, akkor is ez a véleményem!! Sokat gondolkodtam már azon, hogy miért is lett ez a véleményem, mert eddig nem zavartak azok a dolgok amikből most már kurvára elegem lett. És arra jöttem rá, hogy ahogy egyre "öregebb" leszek már nem tehetik meg azt az emberek amit eddig megtettek velem, már vissza merek szólni vagy akár kicsit többet annál. Mert ameddig -és igazán itt kezdődik a probléma felsorolás- kicsi voltam és gyenge szar, és akkor ezt sokan kihasználták. És szerintem ez nagyon hülye viselkedés mert miér nem tartanak össze az emberek és miért nem segitenek egymáson?? Az első ilyen élményem talán az volt amikor kb 9 évesen áltam valami szakadt kis boltban ahol nagyon sokan voltak és nem volt elég kosár és én meg vártam és vártam és persze mindenki elvette azt a kosarat amire én vártam. És kb 30 emberből 1 volt olyan aki azt mondta, hogy "én annak a kis srácnak fogom adni ezt a rohad kosarat mert már itt vár rá vagy félórája!!". Na ez az egyik olyan amit nem tudtam máskép csinálni mert kilenc évesen egy gyerek nem fog pofázni egy jóval idősebb embernek. Aztán ami manapság basza csörömet az-az, hogy egy csomó aluljáróban mik folynak és ez ellen senki nem tesz. Biztos mindenki tudja miről van szó mert már mindenfél tévében volt már róla szó de ugyan úgy szarnak rá, hogy mik folynak ott. Nekem ezzel csak egy a problémám, vagy lehet hogy nem egy de mondjuk ki szeretne korán reggel -ez nálam 7 óra- ugy menni akár hová álmosan hogy mindig jönnek oda hozzád és azt kérdezik, hogy "veszel e cigit" meg "feltöltö kártyát". És amikor mondod neki, hogy "öreg hanyagoljál már" akkor meg jön tovább utánnad és mondja tovább. Na ekkor van az, hogy legszivesebben leütnéd a kis tetüt de azért azt mégse mert ott van még negyven másik és sehol egy rendőr -na ök a másik fele-. Aztán még, hogy az aluljároknál maradjak talán az a legrosszab, hogy vannak ott olyan bünőző figurák is akik azért mennek, hogy majd ezt azt egykét emberől lehuzzanak. Na amikor hozzám oda jöttek kb 3-an, elég nevetséges volt. Már mesziről sütütt, hogy mit akarnak de persze azért megprobálnak mindent. A félaluljáron kersztül jöttek utánam és azt eröltették, hogy ugyan adjam már oda a telefonomat, hogy valakit had csörgesenek meg mert nekik nincs pénz a kártyájukon. Aztán amikor a negyedszere probálkozott akkor már elküldet a picsába öket és nem érdkelt, hogy ha felkapják a vizet és nekem esnek -mert már volt ilyen is- És az a legrosszab hogy ez mindennapos.
Na de ezt hagyuk mert erről még anyit lehetne beszélni anyit lehetne még írni, hogy mik mennek még az aluljárokban, hogy azt senki nem olvassná végig mert nagyon hoszú lenne.
Ja igen emlitettem, azt hogy volt ami kicsit elfajult és a vége egy kis verekedés lett. Az is egy érdekes eset volt mert ott is az volt hogy sehol egy rendőr. Pedig elkerülhető lett volna az a végkifejlett ami történt. Végülis az volt, hogy Hüvösvölgyből mentem haza (ez kb 45 perc volt és átszáltam vagy 3 szor) és onnan hüvösvölgytől kezdve egészen hazáig követett két kis hülyegyerek, egyértelmü szándékal. Kerestem is rendöröket mindenhol de nem láttam még a Moszkván sem. Furcsa pedig ott mindig vannak de akkor pont nem voltak. Na mind 1. Mentem tovább és egészen a kapuig jöttek és a lépcsöházban végre kimondták azt amit én már tudtam az 56 os villmoson (ez közlekedik a moszkva és hüvösvölgy között). Még pedig azt, hogy "add ide a telefonodat meg a discmanedet". És közben fogta a kezemet, a másik meg nézelödött az ajto ablakán kifelé hogy nehogy jöjön valaki. -De mondjuk erre este 8 kor nem volt nagy esély.- Erre én mondtam, hogy "hülyék vagytok?? Huzzatok a jó kurva anyátokba!!" és elindultam a lépcsőn. Erre ö meg jött és elkezdte ütni a lábamat. Akkor jött az hogy belerugtam a srácba és mint aki bevolt szarva felrohantam az emeletre. Csak az egyik jött utánam és akkor már anyira elborult az agyam, hogyha nem fut el akkor lehet hogy ma már ezt a fiatalkorúak börtönéből írnám. De a gyerek jobban beszart mint én igy ö futott. Pedig már elindultam felé, gyilkos tekintetekkel, azt ordítva, hogy "GYERE VEDD EL A TELEFONOMAT KÖCSÖG!!!". De mondhtom azt, hogy jó hogy a srác elfutott, mert szeritem már akkor nem tudtam volna uralkodni magamon és lerugtam volna a lépcsön. Végülis ez is olyan dolog ami szinte nap mint nap megtörténik és alig kapnak el ezekböl egyet is. Vagy ha igen akkor is max 1 év felfügesztettet kap és már folytathatja ugyanott ahol abban hagyta. Micsoda szar bütetés végrehajtás. Ezt az egészet is megkéne váltztattni!! -de eltérni a témátol nem akarok-
Biztosan sokatoknak volt már valami baja a BKV val. Ez is egy olyan téma amivel "tele" lehetne írni ezt a forumot. De most csak egy pár dolgot emlitenék meg. Ugye sok ember itt dolgozik mert a környező kisebb falukban vagy városokban nincs anyi mukna és igy reggelente alig lehet közlekedni. És a bkv nem inditana több járatot, inkább arra hivatkoznak hogy nincsen pénz. Erre egy átlag utazonak az a véleménye "Ki a faszt érdekel?? Én megvettem a jegyemet -esetleg bérletet- akkor miért nem tudok normális körülmények között utzni??". Voltak mindnféle reklámok még az október 20. i választásnál, hogy majd lesz 4 meg 5 ös metró majd 200x ben és akkor milyen jó lesz. De mire azt is megépitik addigra már az is régen kevés lesz. De nem csak a metrót akarom megemliteni, hanem ott vanak még a buszok is. Amin mostanában -10 fokban meglehet fagyni mert fűtés az nincsen rajta. És ha mondjuk én kocsival akarnék menni dolgozni, az sem egy jó ötlet mert reggel képtelenség elmenni akárhová is. De az biztos, hogy tovább tart mint általában. És ebböl jön az, hogy mindenki siet mindenhová és ez rohadtul balesetveszélyes. Egyszer még ebgem is elütött egy rohad kisbusz. Eltört a lábam 3 helyen a kezem meg 2 helyen. Nagyon király volt 8 hétig gipszben lenni a sok tetü miatt akik szarnak az átlagos járokelökre csak mennek mennke és mennek semmivel sem törödve. Aztán persze ök csodálkoznak, hogy mivan.
A következö problémám az az, hogy a város kép milyen szar. Mert minden külföldi mondja hogy milyen csodálatosan szép Budapest. Ez nevetséed, mert attol, hogy végig sétál a duna part azon részén ami tényleg szép vagy a Váci utcában megy egy kört az is oké. Ott van még a vár is ami tényleg szép meg régi meg minden. De enyi. Talán még a Gellért hegy. De 8 kerbe miért nem mennek vagy Ujpest vroskap környékére?? És a város nagyrésze ilyen helyekből áll ami tiszta szakadt lepukatt házakal vagy éppen valami elhagyott gyártelep. Aztán, hogy még a városképnél maradjak akkor ott van az a sok falfirka. Nem aszokra gondolok amik rendes szép, néhol már müvészi grafitik hanem azokra amik ilyen pár betüs nevvek rövidítése. Bizos tudjátok. Ez miért jó?? Mert azt még megértem hogy valami szép képet vagy rajzott oda fúj egy arc az még oké mert az mondhatjuk azt, hogy szépiti a képet de ezek a hülye tagek hááát nem. Van ott nálunk egy aluljáro amiben általában csak csövesek aludnak és azt mindig össze baszák ezek a tetvek. Múltkor meg is kérdeztem, hogy "Miért jó ez?", erre ök -mert ketten voltak- mondták, hogy "Ha nem akarok bajt akkor húzzak el a francba!!". Erre én megkérdeztem, hogy "Milyen bajt?? Mit csináltok??". Erre a hülye kis taknyos -kb 15 évesek lehettek- elövett egy kést. Húh teljesen beszartam. Azon kezdtem el gondolkodni hogy elöbb tudom e tökön rugni a srácot mint ahogy kinyitja azt a szart. Szerintem gyorsabb lettem volna. És ha acélbetéte bakancsal tökönrugják az embert szerintem nem egy j érzés. De inkább nem tettem semmit. Csak kinevettem öket és elmentem.
A csöveseket elöbb emlitettem. Na ök azok akikel különösebb bajom nincs. Sőt még ha van apróm akkor adok is de van egy kettö akik kicsit tulzásba viszik a kunyerálást.
Hát nem igazán jut most más az eszembe amit nem szeretek Budapestben de ezek nekem már elég volt hogy megutáljam. Ezért is töltöm nagynénikémnél a hétvégéket, hogy végre legalább két napra is de szabaduljak ettöl az egész rohadtszartól. Mondjuk ő nem lakik tulzottan messze Bp-től de pont elég ahoz hogy ne legyen zaj, szmog, bkv, több ezer ember, és nagy rohanás. Nagyon valoszinű, hogy valami külvárosba vagy közeli faluba vagy városba fogok költöni majd ha lesz anyi pénzem.
|