Nem vitatni szeretném egy sportriporter véleményét, főleg mert én is voltam ilyen szempontból aktív, csak most rajtam kívül álló okok miatt szüneteltetni vagyok kénytelen pályafutásom, de én azt gondolom, hogy Bencze Zoli és Grebenár Peti fejlődésének összehasonlításánál a legkevésbé kell figyelembe vennünk edzőiket. Sokkal inkább hozzáállásbeli különbségről van itt szó szerintem. Sőt, Bencze intelligensebb (ez szigorúan csak a pályára vonatkozik) játékosnak is tűnik. Úgy értem jobban érzi, látja meg a lehetőségeit játék közben. Grebenár úgy érzem a tehetségének korlátaihoz érkezett, hiszen néhány éve már tök ugyanazon a szinten van. Minden szinten. Ettől függetlenül vannak néha kifejezetten jó meccsei, de ezek azért valljuk meg, ritkák. Soha nem fog tudni állandósítani egy olyan formát, melyet mondjuk Bencze Zoli már most folyamatosan hozni tud. Itt a két játékosban keresendők a különbségek nem pedig az edzésmódszerekben. Szóval a Grebi mellé már tehetnének bármilyen edzőt, az "NBA-ben is játszhat" hangzatos ígéret vele kapcsolatban akkor is csak álom maradna.
Ő a Grebenár Péter és ennyit tud, ezért ez alapján kell megtalálni a helyét a csapatban. Fölösleges várni, hogy egyszercsak egy nyári alapozás, vagy egy meccsenkénti 35 perc játékidővel letudott szezon után varázsütésre olyan játékos lesz belőle, aki hétről-hétre hoz mondjuk egy 15 pontos, 10 lepattanós átlagot, mert nem lesz. Ehhez "belűlről" kellene megváltoznia, nem pedig több és jobb edzésmunkát vállalnia. Ettől függetlenül persze a Bencze Zoli szerintem fizikalilag is előnyben van a Grebivel szemben, és ez nem a trénerek közti különbség miatt van így, hanem mert ilyennek szüllettek.
Na mindegy. Gyorsan a tippek:
Szolnok-Debrecen V3
Körmend-Kaposvár H6
Falco-DVMSE H9
Atomerőmű-Albacomp H11
ZTE-Kecskemét H23
Sopron-Szeged H4
Sziasztok!