"Százalékosan meg 11, ami infláció feletti emelés."
Érdekes, az életbiztosításunkat minden évben felemeli a biztosító a KSH index alapján (legalábbis ezt irják a levélben), a mostani levélben az szerepelt, hogy 4,99 %-os a dijemelés erre az évre, ezek szerint ennyit adott ki a KSH. Legalábbis gondolom a biztosító nem emelne kevesebbel, mint a kiadott. Úgyhogy a 11 % szerintem jóval az infláció feletti.
Tegnap megtekintettük az orchideakiállitást Bécsben, medöbbentően szépeket láttunk, nagyon sok tök ismeretlen orchideát is láttunk. Vásároltunk a Metroban is.Volt ami ugyanannyiba került, mint itthon (pl. illatszerek), a sajtok,kávék,teák, édességek, müzlik, alkoholok,olaj a hazai áraknál kevesebbe kerültek, ami éppen akciós volt, az méginkább. Szaglott is a csomagtartó a sok büdi sajttól..:-))Viszont leginkább a macskám járt jól, mert a macskakaja amit itthon szoktam neki venni (Gourmet) pont fele annyiba került, úgyhogy a macskának hoztuk a legtöbb vásárfiát.Rendkivül boldog pofával bezabált egy kis konzervet.Tankolni is olcsóbban (0,84 euro/l 95-ös) tankoltunk, mint itthon.
Azon gondolkodtam, ha mi is tagok leszünk, akkor hogy lesz az árakkal. Nálunk viszik le vagy "kint" emelik fel? Az azért mégiscsak furi lenne, ha "szegény" kis országunk a csatlakozás után is drágább lenne, mint pl. Ausztria. Elég sok magyar beszédet hallottunk mind a metroban, mind a media marktban.
Odafele én vezettem a határig (nem vezetek túl jól, nincs túl nagy gyakorlatom). Asszem Győr környékén leintettek a rendőrök. A barátnőm rettegett, hogy na most gyorshajtáson (130-140) kaptak. De, ezt képzeljétek el: Mi lányok ültünk elől, fiúk (uram és KTa) hátul.Rendőr szokás szerint elkérte a papirokat. Majd benézett a hátsó ülésre és csak annyit kérdezett a fiúktól: Maguk meg ott hátul rettegnek? Vajh mit olvasott le az arcukról :-:)) Ezen röhögtünk a barátnőmmel még egy ideig.Szóval jó kis nap volt.
Jó hétvégét mindenkinek!
babydevil