kzt Creative Commons License 2003.03.05 0 0 5
Hali,

orulok hogy segithettem.

Olyasmire, hogy plusz ingatlan biztosítást emlegettek, amit kötelező megkötni.
Meg felhoztak valamilyen vagyonbiztosítást is, de emiatt addig rugdostam a nénit, amíg
meg nem mondta, hogy ezt ellehet hanyagolni. Tehát arra gondolok, hogy vannak-é
ilyen pluszköltségek, amiket az OTP szeret nem emlegetni. :)

A legegyszerubb a banktol megkerdezni. A varazsmondatok: Mennyi a THM (teljes hiteldij mutato)? es Milyen jarulekos koltsegei vannak a hitelnek es mikor esedekesek ezek? Pl.:
Biralati dij, ertekbecslesi dij, kozjegyzo, hitelfolyositasi dij (k anyjat aki kitalalta),
kotelezo hitelfedezeti eletbizti, kotelezo lakasbizti, eves hiteldij (k anyjat ujfent), a kotes es foldhivatali bejegyzes kozti idore athidalo hitel (amig a foldhivatal nem jegyzi be a hitelkerot tulajnak es a zalogjogot addig az allam nem ad kamattamogatast. A bankok erre az idore gyakran piaci kamatot szamolnak fel)

Az eladó nem adja 10 milla alatt, mi igényelhetünk 8.5-et az OTP-től.
Kifizetjük az egyéb OTP-s, és ügyvédi költségeket, és marad még 1.5 millió
differencia.
ERRE A KÜLÖNBÖZETRE MEG EGYÁLTALÁN NEM MARAD PÉNZÜNK!!! ÁÁÁÁÁÁ !!!
Na ilyenkor mi van? Szívás? Meghiúsul az adásvétel, elveszítjük a foglalót,

Nem akarok hulyeseget mondani erdeklodj a banknal, hogy mi a helyzet, mit fedez a 100%-os koztisztviseloi finanszirozas.

Nekünk Kb.: 300.000 lenne a különbözet fedezésére, mire megadnák a hitelt.
Hat az elegge karcsu, mert azert nektek kell fizetni a kozjegyzot, ugyvedet, illeteket, +a hitelkerelem koltsegeit. Na meg egy 10M lakasra bekoltozeskor is elmegy 200eFt (festes stb).

Ahogy írtad, úgy veszem ki, hogy ti már átestetek az egészen. :) Milyen
árkülönbözetre lehet számítani???

Vegigszamoltuk az egeszet es ugy nez ki hogy per pillanat nem eri meg nekunk, leginkabb azert mert most is sajat lakasunk van.

De, hogy ne csak én kérdezzek. Ti kihasználjátok az évi 40%-os SZJA
adókedvezményt a lakásra? Hallottatok egyáltalán róla? Évi max. 240.000-et
lehet leírni. Én nagyon megörültem neki amikor kiderült, hogy van ilyen...
Hiszen akkor szinte a havi törlesztő részletek akár a felére csökkenhetnek.
Hallottatok róla?

Igen hallottunk (adotorveny) ezert is csinaljak sokan. De hasonlo kedvezmenyek vannak lakascelu megtakaritasnal is (lakaskassza stb).

Előzmény: hegeduszo (4)