Törölt nick Creative Commons License 2003.03.05 0 0 329
Azért ne kenjünk mindent Amerikára. A nettel speciel nekem semmi bajom nincs, sőt szerintem az emberek nagyrészének megkönnyíti az életét. Más kérdés, hogy van a netfüggőség, meg az ún. káros oldalak, de ezt ne a net számlájára írjuk, hanem az emberi gyengeségére. A BigBrother pedig európai találmány, ha jól tudom. Azonkívül nem lenne, ha az emberek nem néznék. Nem biztos, hogy a tévétársaságokat kell szidni, ők csak megragadják a lehetőséget, az okok vizsgálatálánál tudomásul kell venni, hogy van a BigBrotherre igény.
Tömegkultúra minden korban volt, nem csak mai jelenség, a régiekhez képest a kommunikáció sebessége, ezáltal a tömegkultúra egyetemessé válása változott, ez megint nem Amerika bűne.
"A Káosz legyőzi a Rendet." Ezek erősen tradicionalista fogalmak, ne keverjük a filozófiát a politikával. Valamikor a 20. század elején elszakadtak egymástól.
Annak idején sokan azt is káros hatásnak nevezték, amikor a nők elkezdtek egyetemre járni, vagy függetlenítették a vagyoni cenzustól a választójogot. Azt, hogy ma mi káros és mi nem, az utánunk jövő nemzedékek bírálják majd el.
S mielőtt bárki nekiugrik a jelenlegi amerikai liberális kormáynak, ne feledjük: G.W. Bush Nixon óta a legkonzervatívabb, legjobboldalibb beállítottságú amerikai elnök.
Előzmény: terla (327)