Pokrócz Creative Commons License 2003.03.05 0 0 325
Terla, köszönöm a támogatást, de vigyázz mit írsz, mert liberális barátaink hamarosan "demagógnak", "amerikaellenesnek", vagy félfasisztának kiáltanak ki.
Nos, a háború egy héten belül elindul, ezt megállítani már nem lehet. A szomorú az, hogy a forgatókönyv egy mai hiradás szerint már 92-ben létezett, kormányszintű program készült már akkor is a még "nem civilizált" térségek "demokratizálására". Ezt a mostani vezetés külügyi, hadügyi védelmi, stb. urai készítették. (Mielőtt B.Sz. megkérdezné, forrás: ATV ma reggeli műsora, de bizonyára elérhető a dokumentum jó néhány nem amerikabarát site-on is. Ráadásul Aczél Endre és külpolitikai szakértő interjúalanyai nem tekinthetőek elfogult arab barátoknak.) Ne legyenek kétségeink, valószínűleg már készül az észak-koreai, estleg iráni és szíriai bábkormány is.
És ahhoz sem kell túl sok fantázia, hogy az amerikai bombázások zaja alatt, eddig sosem látott méreteket fog ölteni a palesztin lakosság irtása. (Benedek Szabolcs, a bemásolt cikket ugye csak viccnek szántad?)
Liberális barátaink miért nem tudnak elképzelni a nyugati civilizáción kívül más életformát, társadalmi rendszert? Miért hiszik azt, hogy a mi életformánk tényleg magasabbrendű, mint a fátyol mögé bújó afgán assszonyoké?
Amerika tényleg nagy bajban lehet, ha a gazdaságának ennyire szüksége van az arabok olajára, és ez megér közel 300 milliárd dollár háborús befektetést a következő pár évben (Ez az ő saját számításuk.)

Még egy gondolat liberális barátaim amerikaellenes vádjaihoz. Nem hiszem, hogy a kedves olv.társak közül nálam bárki is jobban ismerné az amerikai társadalmat minden értékével és negatívumával együtt. (Ez nem érdem, ez csak egy állapot.) Mivel hosszabb ideig éltem ott, volt szerencsém sokat gyönyörködni a természeti kincseiben, megismertem a nemzeti parkjaikat, együtt éltem és dolgoztam az egyszerű amerikai emberekkel, és sok időt töltöttem az amerikai elit tagjai között is. Rengeteg időt szántam a történelmük tanulmányozására - mivel tényleg érdekelt az ország, - és eszem ágában nincs elvitatni tőlük az elmúlt 500 év érdemeit és értékeit. (Hallottam már olyan összefoglalást is, mely szerint a kezdetekben Európa szelepének, aztán népek olvasztótégelyének, majd manapság a világ végbelének lehetne amerikát nevezni - de ez így persze durva és egy kicsit igazságtalan is.) De ez nem jogosítja fel őket a világ pénzügyi, titkosszolgálati és katonai leigázására. Vagy mégis?

Előzmény: terla (323)