bout Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4532
2i online,
Bírom, amikor harmadik személyben beszélnek rólam a jelenlétemben. :-))) Persze, nem tudhatod, hogy itt vagyok-e. :-)

Nem ezt a topic-ot ajánlottam, hanem az index fórumát, ahol szinte minden témában található topic és értelmes emberek is. Mint mondtam, én nem fogyózom, így nem is érdekelt a fogyós-topic.
Életemben egyszer híztam meg, amikor elkezdtem dolgozni és azt hittem, nincs időm mozogni, de amikor elegem lett belőle, akkor elég rövid idő alatt ledobtam a felesleget és nem volt semmiféle jojo-effektus.
Pedig teljesen barbár módszereket alkalmaztam:
amikor napközben éhes voltam, ittam egy fél liter ásványvizet, vagy sima vizet. Ebédre pedig saját készítésű franciasalit (joghurt, borsó, kukorica, sonka, majonéz, vegeta) ettem kenyérrel. És amikor nagyjából lefogytam, akkor elkezdtem újra rendesen enni, de akkor már edzettem is.
Nem népszerűsítem, nem árulom a módszert, mert hülyeség, egyhangú és egészségtelen. Valszeg csak nekem, csak akkor vált be. Vagy majd később szívok miatta.
A csodamódszert keresőknek:
DON'T TRY THIS AT HOME!!! :-)

enciána,
Lenézés nincs. Max. más törekvések többre tartása. Nem ugyanaz, bár lehet, hogy a te szemszögedből igen.
Az endorfin-túltengés jó dolog, én is ismerem az érzést. :-) De azért ez sem lehet kizárólagos célja a mozgásnak. Erre is rá lehet szokni. A sportot, a mozgást is lehet túlzásba vinni.
Ami kicsit visszás a fogyókúrás edzésekben, hogy sokan nem is tudnak kellemesen belefeledkezni, mert mindig a pulzust, meg az órát, vagy a kilóméter-számlálót lesik.
Persze megint sokan vannak, akik így szeretik meg a mozgást.

Mozogni vágyóknak olyan sok hasznos dolgot tudnék ajánlani, de persze ez mind marhaság:
Pl. elmehetnénk egy folyópartra, vagy egy erdőbe és összegyűjthetnénk a szemetet.
Este elég kellemesen fárasztó lehet pl. a hólapátolás a városban (tudom, már nincs hó a városban).
Bringával végigtekerhetnénk egy úton és mindenhol sárga festékkel körberajzolhatnánk a kátyúkat. :-)
Kicsit értelmesebb: az erdőkben a túristajelzéseket időnként meg kéne erősíteni, mert elkopnak. Ez is jó móka lenne.
Ezekben persze semmi tudományos nincs, de képzeld el az érzést, ha mégis rávennéd magad valamelyikre! :-)

Norma Jean,
Ez így elég sarkos, de végülis, miért ne?
Igazából én már azon is nevetek, amikor valaki a sültkrumplit úgy eszi, hogy előtte szalvétával kipaszírozza belőle az olajat, közben meg összetöri a jó kis rósejbnit. :-) (önbecsapás)
De ez egyéni tulajdonság. Azokat is furcsállom, akik csak a családért, csak a munkáért, vagy csak a pénzért élnek.
Jó, ha van valami, ami fontos nekünk, de más dolgokat egészségtelenül háttérbe szorítani már nem jó, az már addikció-gyanús.
Ahogy én élek, ott majd' mindennek a mértéke az "ahogy kényelmes" és az "ahogy jólesik". Semmit nem kell erőltetni, kivéve, ha jól esik, hogy erőlteted.

Kellemes tornázgatást és sikeres fogyást, de leginkább
NAGY JÓKEDVET! :-D

bout

Előzmény: Törölt nick (4523)