Lassan egy éve olvasom az itteni levelezést. Hozzászólni nem akartam, mert nagyjából minden szóba került amire rákérdeztem volna. Sok jó ötletre találtam például melyik szoba bicigli a jó minőségű, amit érdemes megvenni,majdnem vettem egy olcsó 25 ezer forintos gépet, ami nem sokat ért volna. Sokszor elmondtátok, hogy naponta mozogjunk nem kell rögtön 10 km lefutásával kezdeni, a pulzusszám emelkededése, helyes étrend mennyire fontos...stb, stb.
Bevallom Robzon dörgedelmei sem maradtak hatás nélkül és tudom, ha nem akarok negyven évesen 80 majd 85 és egyre több és több kiló lenni akkor változtatnom kell azon a mozgásszegény életmódon amit most folytatok.
Már elterveztem biciglizés, kirándulás, otthoni torna, futás (ha van zsámbéki aki szintén túlsúlyos és futni szeretne, csatlakozhatna hozzám,jelentkezzen itt vagy az E-mail címemen és futhatunk együtt. Kezdők előnyben). Egy-két hónap múlva beszámolok mit értem el.
Más: Az indexes levelezés során mindenki találkozik olyan megjegyzésekkel amelyeket sértőnek talál. Akár jogos, akár képzelt. Lehet, hogy viccnek szánják.
Elképzelt kövér emberünk kedvenc nyári,könnyű lenvászon nadrágját próbálja. Tavaly még jó volt. Ám a mai ebéd után a mosásban véletlenül összement ruhaneműk közé sorolódott. :-)
Ezt a nadrágot nem lehet begombolni.
A bánkódás és siránkozás helyett azonban kövérünk korszakváltoztató cselekedetre szánja el magát. Mától egészséges táplálkozás, kevés édesség, sport. Elzsírosodott agyában pár idegsejt kiszabadult a mindent elárasztó, hatalmas hájlebenyek rabságából és végre újból működni tudott. Robzonnak igaza van. Áagicának még inkább, továbbították az üzenetet izgatottan az aktivizálódott kis hírvivők. Boldogságunk egyik forrása az alacsony testzsír százalékunk.
Valóban így van? Meglátom, ha lefogytam. Bocsánat, ha megváltozik a testtömeg indexem és nem puding leszek. :-)