Kovibali!
Bevallom, olyan aggasztó butaságnak tűnt számomra Bogyó műelemzése QT produktumairól, hogy értelmetlennek találom a vitát. Lassan eljutunk arra a szintre, amit ovis koromban az Abba és a Bonney-M rajongók (vagy később a Spectrumos és Commodore-os tábor) közötti vita elért. Erre pedig nem pazarolnám az időm, de a Te hozzászólásaidat szívesen olvasom - amíg bírod cérnával...
Mellesleg azzal nem értek egyet, hogy a bajok csak kultfilmek esetében igazán bajok. A piroson áthajtás nem akkor bűn (ez kissé archaikus, de jobb szót most hirtelen nem találtam), ha elütök valakit, hanem amikor úgy döntök, hogy leszarom a közösség normáit, nekem kellemesebb így, nem számít, hogy árthatok vele.
Azt nem mondom, hogy QT bűnös, lehet hogy - és ezt tartom valószínűbbnek - egyszerűen hithű nihilista. Arról, hogy ártalmas, én meg nem fogok tovább vitázni. Az általam hozott példát (alkohol) nem láttam cáfolva, és ha a partnerek (Lufi, ds9, bogyó) nem nyitott elmével vitáznak, akkor nem tanulunk ebből semmit.
Lufi! A Ronda ügy-ről (ha már írok, írok erről is): kijöttem menetközben, mert nem bírom az olyan filmeket, amik annak ellenére, hogy grandiózus PR-kampánnyal azt hitetik magukról, hogy ez valami egészen igényes, színvonalas halivúdi darab, olyan igénytelen, sivár ötletekkel (?) fokozzák a feszültséget (?), hogy "most már megmentettünk mindenkit, de Bodri-kutyus-mellékszereplő elkóvájgott, szaladjunk vissza érte a Főgonosz várába!".
Ps: Nem azért éles a kritikám, hogy anyázzatok, hanem mert nagyon elüt a gondolkodásunk.
üdv: Ákos, az 1xű