Aszpirin Creative Commons License 2003.02.24 0 0 22
Sziasztok.

Én decemberben vettem egy DX4330-ast, Kanadában, nagyából 70ezer forintnak megfelelő összegért (449 kanadai dollár).
Alkalmam nyílt több gépet kipróbálni, de rá kellett jönnöm, hogy digitális fényképezőgépben olyan márkát érdemes venni, amely a fotózás terülteén névnek számít. Ebben az árkategóriában aztán (500 dollár alatt), ennek a követelménynek is megfelelően a legtöbbet a Kodak DX4330-as és a Pentax Optio ?? adta. Végül csak az ára miatt döntöttem a Kodak mellett, a Pentax ugyanannyira tetszett.
Amit érdemes hozzá megvenni még, az a "Kodak EasyShare Traveller kit", ez 79 dollárért (kb 12.000 forint) tartalmaz egy igen jó minőségű táskát, egy Kodak 1600 mAH-s akksit, egy Kodak gyorstöltőt (1-2 óra alatt tölti a teljesen lemerült akksikat), valamint a töltőhöz adaptereket az európai, brit és japán hálózatokhoz (ezek nagyon elmésen vannak megoldva, és igen jól használhatók).
Én egy 128-as SD kártyát is vettem hozzá.

A 3.1 megapixelt soha nem használom ki, a kétcsillagos képből is nyomtattam már a4-es (pontosdabban "letter") méretben, mondhatni tökéletes képet. Ja a "kétcsillagos" 1800*1200-as felbontást jelent. Mindig ezzel fényképeztem, és számításaim szerint átlag 200-250 fér fel ebből a 128 megás kártyára.

Vannak a gépnek hibái, de kérlek ne feledjétek, hogy ez egy viszonylag olcsó gép. Az árát szerintem nagyon-nagyon megéri.

Egy feltöltéssel tapasztalatom szerint 80-90 képet lehet készíteni, a Kodak akksit használva. A géphez adott Kodak elem állítólag 4-500 képig is bírja, ezt nem tudom, az enyémmel még csak olyan 200-nál tartok...).