Na, akkor most felteszek egy kérdést, amiből rögtön kiderül, hogy laikus vagyok, a legveszedelmesebb fajtából: miért éri meg MD-lejátszót venni egy CD/MP3-discman helyett?
Ahogy én, a laikus látom:
Az MD előnyei: kisebb helyen (pölö zsebben) elfér; jobb hangzásminőség
De: megfelelően hosszú fülhallgató zsenyór esetén a zsebben történő elférés nem valós előny, legalábbis nálam, mert a discman meg elfér a hátizsákomban. A jobb hangzásminőség pedig utcai használatnál azért nem jön elő, legyünk őszinték... Ezt kicsit olyannak érzem, mint mikor a mobilbuzik azon vitatkoznak, hogy milyen jó ez meg az a telefon, mert az két egész dekával könnyebb. Gyakorlatilag nem előny, legalábbis nagyon vájtfülűnek kell lenni ,hogy az utcai háttérzajban kijöjjön a minőségkülönbség sztem. Én meg szinte kizárólag kint használnám.
A CD/MP3 előnyei: olcsóbb; jobban beszerezhető rá az anyag; a hordozó nagyobb tárkapacitása; jóval könnyebb PC-ről anyagot menteni "rá" (vagyis CD-re).
Nos, asszem, nem nehéz belátni, hogy ezek jóval valósabb előnyök. Egy Expanium már cirka 30 rongyért az enyém (és még utánam is köszönnek a boltban), és azért annak nem rossz a minősége, már csekkoltam. Egy MD áráért veszek bele 2-3 írható CD-t, és rájuk pakolok úgy 10 MD-nyi MP3-mat. Magyarán a lemezek kevesebb helyet is foglalnak - már, mondjuk, ez is álprobléma, mert egy lemezre bőven elfér annyi anyag, amennyit én egy használat során igénylek, de akkor sincs semmi, ha 2-3 cd-t kell magammal vinnem, azért az sem helyigény egy hátizsákban, lássuk be.
Szal újfent kérdezném: miért kéne nekem mégis MD-playert venni egy CD/MP+ player helyett?
Komolyan érdekelnek a válaszok.
Gr0