kekszon Creative Commons License 2003.02.21 0 0 23
Szia zenox!

Arra gondolsz, hogy áprilisban milyen az idő? Én már voltam ápr. végén Opatijaban (Isztriai félsziget "jobb felső csücske") és csodaszép idő volt, és a víz is nagyon kellemes. Medvéktől ne félj! Én már vagy 15x voltam arra felé de még soha sem jött szembe 1se, sőt nem is hallottam róluk, egy helyi magyar származású nénivel nagyon jó viszonyban vagyok és soha nem említette a medvéket.
Bármikor mész, Plitvice mindig szép!
Szép helyek:
Zadar, Split (Diocletianus palotája), Sibenik, Trogir (nálam ez a No.1. városka), Dubrovnik (látni kell, csak kicsit grízes a hosszú út), Opatija (Monarchia beli hangulat, győnyőrű parti sétány), Krka n.p., Kornati szigetek (bár még nem voltam, de csak jót hallottam róla), Cres sziget (vadregényes), Rab sziget (homokos strand!), stb.

Ahova ne menj!!!: Krk sziget. Szerintem egy katasztrófa. "Lapos" sziget, nó látnivalóval.

Pula sem rossz.
Ami szerintem nagyon szép az Makarskától délre. Gyönyörű a táj! Bár levezetni odáig kész életveszély, főleg annak, aki kevesbé rutinos a "magashegyi vezetésben".

Én még nem próbálkoztam euróval való fizetéssel, de gondolom mükszik.
Pénzváltás:
Változó. Elég sok helyen váltanak, úgyhogy nézz körül egy kicsit (szálloda, bank, pénzváltó), mielőtt megrohannád az első bankot.
Tapasztalatom szerint a német nyelvet értik a legtöbben, előfordulnak magyarul beszélők is. Többször tapasztaltam már, hogy ha megtudták, hogy magyar vagyok olcsóbban kaptam meg a portékát, mint az előttem vásároló "günther".
Üdv.

Előzmény: zenox (22)