PolgárPress Creative Commons License 2003.02.20 0 0 0
From:
To: polgári forum

Sent: Wednesday, February 19, 2003 11:01 PM
Subject: [polgari-forum] Re: Érdeklôdés

Mostanra gondolom mindenki válaszolt, akit érdekelt ez a téma. Jött hideg, meleg, kritika és egyetértés. ...... és mások türelme példaértékű, de sajnos én képtelen vagyok ennyire
belátóan szemlélni az eseményeket. Ugyanakkor megint vita is keletkezett, vitázni bármin képesek vagyunk.

Én elsô pillanattól kezdve határozottabb elhatárolódást vártam a Fidesztôl minden háborúval kapcsolatos kérdésben. Váltig sajnálom, hogy sem Taszár, sem késôbb az aláírás, nem érte el azt az ingerküszöböt, amire már fel kellett volna kapni a fejüket, és eget, földet megmozgatni,hogy a világ és a magyarok lássák, milyen emberek irányítják az országot. "Mozdulni" kellett volna!! Igen, szomorú vagyok és csalódott.
Úgy érzem, a polgári köröket, mint szükséges rosszat, elviselnek a politikusaink, de valójában terhükre vagyunk. Nyilván egyszerűbb volt az életük, amikor csak a választások idején aktivizálódtunk. Most viszont más a helyzet, mivel mi, sokkal többet veszítettünk 2002-ben, mint a politikusaink. Ezért némileg türelmetlenek vagyunk, ami szerintem érthetô.

Nem azt akarom látni, hogy a fideszesek csak kicsit jobbak a szociknál, mert akkor nem tudok kiállni mellettük. Nekik tisztességben és eltökéltségben is magasabban felettük kell állniuk, ha rám és a hozzám hasonlókra, vagyis a
polgári körökre támaszkodni akarnak! Álmok álmodói, Terror Háza elismerem, mérföldkövek. Mégsem ez a támadás a legrosszabb, ami minket ért? Ezek a veszteségek nem véglegesek. Majd
kisöpörjük ôket, kifertôtlenítünk utánuk, és máris újból meg lehet rendezni a nekünk tetszô kiállítást. De a háború, az más, az végleges,megmásíthatatlan! És nem elég hangos az ellenkezôk hangja. Elfelejtjük, hogy 50 évig (sôt most is) bűnös népnek tituláltak minket, mert nem léptünk fel a háború ellen.

A GreenPeace egyesület tudott lépni! Miért nem fogunk össze velük? Mi nem tudunk közösen még egy levél megírását sem elhatározni. így aztán nem is ér semmit, hogy sokan vagyunk, hiszen mindenki csak magára utalva próbál az izlésének megfelelô lépéseket tenni. Én is ezt teszem.
Ha valaki képes megszervezni bármilyen összefogást, én segítek, mellé állok. De én egy kicsit elveszítettem a kedvem a kezdeményezéstôl.
Üdv: