Pár gondolat a tegnapi ZTE-Körmend örökrangadóról:
Viszonylag békés hangulatban folyt végig az ütközet, mind az Armada, mind a Körmend ultrái kultúráltan szurkoltak, az egerszegiek egy-két szép körmendi pontot megtapsoltak, s 30-40 pontnál sem volt nagy alázás (nemúgy, mint ahogyan a másik oldalon lett volna: "Hol az Isten?" stb...), viszont szép jelenet volt az is amikor a levonuló ZTE-seket megtapsolta az ellenfél tábora. Jó dolog ilyenekről írni, bizony, gyűlölködés nélkül is lehet parázs hangulatú derbiket vívni.
Nos, ez nem volt az.
Az első negyed még szoros volt, ám a Körmend játékában ekkor sem lehetett sok fantáziát felfedezni.
A második negyedben eldőlt a meccs, a vendégek nem elsőosztályú csapathoz méltóan védekeztek, mi meg annál sokkal jobb csapat vagyunk, hogy ezt ne használjuk ki. Annak ellenére mondom ezt, hogy egyáltalán nem játszottunk mi sem csúcsformában. Erőltetett 3pontosok, hajmeresztő labdaeladások, és mint már mondtam tragikus védekezés az ellenfélnél.
A harmadik negyedben ismét hoztuk a formánkat, úgy látszik ez a kritikus időszak (Albacomp és Paks meccs is itt ment el...), s ha nem egy botrányosan rosszul és fantáziátlanul játszó Marc az ellenfél, még szoros is lehetett volna a záró negyed.
Nem lett az, újra begyújtottuk a rakétákat, s a cserék is a végén hozták magukat.
Személyenkénti értékelésem:
-------------------------------------
Nisavics: 1. számú vezér volt. Betörései és asszisztjai élményszámba mentek. Amikor szarul játszik a csapat, ő akkor is MINDIG hozza formáját. Vártam még vele a mai meccsig, meg kellett néznem még a Toyat, s kiváncsi leszek Anzulovicsra is, de már ki merem jelenteni: ZORAN NISAVIC AZ IDEI BAJNOKSÁG LEGJOBB IRÁNYÍTÓJA. Igazolása főnyereményvolt, jó lenne jövőre is itt tartani.
Bencze: Sokkal többet várok tőle. Egysikú, kiismerhető, gyáva a játéka már hónapok óta, nálam már rég Gáspár lenne a kezdő. Bízom benne a hazai meccseken újra formába rendül, s mondjuk úgy fog játszani, mint októberben Körmenden.
Kámán: Nagyon hasznosan játszott, s jó százalékban tüzelt. Ő volt a másik kulcsfigura tegnap. Csak így tovább.
McClendon: Chad ma is hozta magát, szinte nem is hibázott, s az is belefért, hogy csak 25 percet játszon.
Ceranic: Le a kalappal előtte, hogy lázas betegen ilyen jól muzsikált. Grebenárt megette, középtávolról meglepően jól dobott, s végre nem eszetlenül erőlködött.
Gáspár: ha kap legalább 12-15 perc játékidőt, képes a bizalmat meghálálni. Jól védekezik, s ha a támadó repertoárja is bővül, akkor...
Szájer, Képli, Csaplár-Nagy: epizódistáink jól oldották meg feladataikat.
Polster: Peti nagy napja volt a tegnapi. Újfent pályára követelte a publikum, triplájakor hangrobbanás, égszakadás, földindulás.
*
Toya: nem fogta össze csapatát, kissé öncélúan próbálkozott, de legalább akart valamit. Többet vártam azonban tőle.
Toroman: Mintha pályán se lett volna. Zsebe csalódottságát megértem.
Trummer: Nem, nem nem. Ez nem játék. Egysikú, egyhangú, küzdés nélküli.
Hainje: retúrjegyet, de azonnal. Ezt bárki megjátszotta volna az ifiből. Újabb rossz döntés az edzőpárostól.
Grebenár: Nincs vér a pucájában. Nem én vagyok az első aki ezt mondja, de ez az igazság.
Mujanovics: Egy fecske nem csinál nyarat. Próbálkozgatott becsülettel, de ő nem egy vezéregyinéség-típus már évek óta.
Bizatató meccs a jövőre nézve, szombaton jön a Dombóvár, szerdán a Kaposvár. Jó lenne a hazai meccseket hozni, s egy idegenbelit elcsípni mondjuk Szegeden. Akkor 15 győzelemmel az alapszakasz végén benn lehetnénk a 4-ben, s az jó!!
Kék az Isten! Hajrá ZTE!!!!