Baumka Creative Commons License 2003.02.19 0 0 11496
Szega mindenkinek. Jöjjön hát a beszámoló a Kakasok-Alba meccsről.

Katasztrofálisan kezdtünk, az Alba elhúzott 10 ponttal is (16-6). Bejött Boldi, aki egy kicsit idegesíteni kezdte Lapovot. Ez annyira jól sikerült, hogy felhoztuk egálra a meccset, Lapov technikait kap. 2. és 3. negyed, nagyon gyenge játék mind a két csapat részéről, hol mi, hol az Alba vezet, de nekem már ekkor is úgy tűnt, hogy itt nem nyerhetünk. A 4. negyed 3 pontos Alba vezetéssel kezdődött, és rémálommá változott számunkra. Szinte semmi sem jött be, büntetők, ziccerek tömkelege maradt ki, ezért alakult ki a nagy különbség a végére.

Az Alba a meccset palánk alatt nyerte meg, Lapov, Bencze, Góbi nagyon sok támadó lepattanót szerzett, itt nem tudtuk velük felvenni a versenyt. Ezek az emberek is egyébként gyengék voltak, semmi extrát nem mutattak. Szerintem egy ember játékát lehet kiemelni, az pedig Moseley. Mindig akkor hozta magát amikor kellett, küzdött, hajtott, labdát szerzett. A szlovák-ukrán gyerek nekem csalódás volt, semmi újat nem tudott a játékhoz hozzátenni, így Hart is játszott volna.

Nálunk Lee gödörben van, nagyon gyengén játszott magához képest. Green talán egy jó átlagot játszott, Marcira pedig rá sem lehetett ismerni. Minden második büntetőnket dobtuk be, 3-as kísérleteink katasztrófálisak voltak. Volt vagy 15 kísérlet, ebből találat 0. Ami pozitívum, hogy küzdöttünk, csúsztunk, másztunk, de ez az Alba ellen kevés volt.

Összegezve a fentieket a kevesebbet hibázó Alba megérdemelten nyerte meg a meccset, bár a játékára nem lehet büszke.

A mezőny leggyengébbje szerintem a két játékvezető volt. Talán egy kicsit az Alba felé fújtak, de mégyegyszer hangsúlyozom, nem ezért nyertek a Fehérváriak. Folyamatosan kompenzáltak, ha itt hibáztak egyet, akkor azt egyből vissza is fújták a másik oldalon. Kétes szituációkban szerintem az Albának kedveztek.

A leggusztustalanabb címet szvsz Sterbenz mester vitte el. Folyamatosan reklamált, egyértelmű faultokat vitatott, ki is vívta hamar a közönség szimpátiáját. Gondoljatok be, amikor a debreceni közönség kórusban kiabálja, hogy b..i Sterbenz. Az már csak szerény vélemény, hogy sikerült valahogy a jól kezdő csapatára is ráragasztani a stresszt, szerintem hamarabb is eldőlt volna a meccs, ha van egy normális edzője az Albának.

Várom Sporttárs véleményét, hiszen valszeg az övé el fog térni az enyémtől.