Sziasztok!
Na, kicsit összerendeztem az parkettázásokról alkotott ismereteimet. Az általam írt két programot letöltheted innen. Néhány tudnivaló hozzájuk:
Az előző hozzászólásomban már említettem, hogy a színeltolós módszeremmel találtam 5818 helyes 8x7-es parkettázást /4 sec alatt :-)/ (a kül. színek azonos alakot írnak le). Ezek között van több, mint száz olyan ábra (bár nem számoltam meg...), ahol az egyes színek egy parkettán 42-lapkás hurkokat alkotnak (ez ugye elméleti maximum, mert 42 lapka tartalmaz egy adott színt). Ezeket lehet megnézni a programokkal. A tx2_2x7.exe volt az első változat, ez karakteres módban működik, viszont rögtön megmutatja, hogy milyen sorrendben kell a lapokat letenni a parkettázáshoz, sőt, a bal oldalon kicsit csúnyácskán ugyan, de színesben mutatja a beforgatást is.
A tx2_2x7g.exe (kell hozzá az egavga.bgi file is) grafikusan kirajzolja a mintákat, a j gombbal lehet állítani, hogy megnézz mindent, vagy csak a gigahurkokat. Alapból csak a gigahurkokat mutatja, a többit átugorja. Az F1-F4 gombokkal lehet az egyes színeket ki-be kapcsolni, és (pepe kérésére) bekerült az m gomb is, ami a teljes képernyőt kitölti periodikusan.
Akit érdekel, töltse le a programot (zip-pelve van), és ha talál benne szép ábrát, akkor kérem szavazzon, akár több ábrára is, valahogy így (ezt már vehetitek konkrét szavazásnak is):
Nagyon tetszik a 149-es, ami egy édes kismacskát ábrázol, vagy a 611-es, ami pedig egy kakast.
A legnépszerűbb ábra lesz (reményeim szerint) a www.tantrix.hu háttere.
Még annyit, hogy nagyon-nagyon örülnék 3 bitmap-filenak, amiben az összes lapka benne van 0, 60, 120 fokkal elforgatva (180-nal tudok forgatni :-) ). Ezt felhasználva a progim rögtön ki is tudná rajzolni a végeredményt, amit most is megtesz ugyan, de eléggé el nem itélhető módon... Aki tud segíteni, kérem tegye meg. Előre is köszönöm.
SiRPi