Engem az érdekelne, hogy miért jó mindig ezeket a szavakat kántálni: "agymosás, butítás"??? Mennyivel "agymosásabb" vagy "butításabb" egy ilyen sorozat, mint mondjuk az X. latin telenovella, ami egy csecsemő értelmi szintjét célozza meg, vagy a BarátokKözt, ami egy egyszerű szappan?
Szerintem aki ezeket a jelszavakat skandálja, az korlátolt. Még egy ilyen ember sem magyarázta meg, miért agymosás és butítás, és miért kell jobban utálni mint bármelyik másik műsort. Én ezt álszentségnek találom a köbön. Szerintem csak nem kíváncsi rá (vagy frusztrálja, hogy kíváncsi rá, pedig aszitte, rá ez nem fog hatni :)) és a műsor túlzottan az arcába nyomul, és ez zavarja.
Én a műfajt jónak tartom. Akármennyire is megcsinált a környezet, azért a reakciók mégis igaziak, mégha megjátszottak is. Az ember próbára teheti az emberismeretét, ha megpróbálja megjósolni, ki milyen ember, illetve hogyan fognak egymáshoz viszonyulni a szereplők. Ez mindenképpen érdekes dolog.
Persze nem kell mindent kritikátlanul elfogadni, tisztában kell lenni a műsor szerkesztett jellegével, a kívülről jövő konfliktusgerjesztéssel, a külsőségek múlandó máz jellegével.
Tömören ennyi.