kabala
2003.02.16
|
|
0 0
0
|
folyt.
Nos, nagyon nagyon tetszett a telefon. Külcsinyben (szvsz) veri a hasonló kategóriájú Nokiákat (akik számomra kifejezetten csúnya készülékeket gyártanak pl 6610, 7210), Motorolákat. De igazából nem a külcsinya fontos, ezért volt eddig is S45-öm.
Először engem is zavart a kisfelbontású kijelző a fényképeknél, de rájöttem mazohistának kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen kijelzőn valaki fényképet nézegessen! Viszont a képek monitoron meglepően jók lettek (ismerve más gépek T68, 7650, T720 stb, képeit). Mivel használtam már huzamosan jó (Canon A40) digit fényképező gépet, azt kell mondanom nincsenek már fényévek a két kategória minősége között. Tehát én nem haragszom a Siemensre a "gyenge" kijelző miatt. Ráadásul ez a kijelző viszonylag keveset fogyaszt. A vakú, amire talán sokan csak legyintenek viszonylag jól használható. Természetesen a hatótávolság nem 3-4 m, inkább a fényviszonyoktól függően 1,5-2,5m. A T68-tól eltérően nem igen találkoztam nagyon zajos képpel. A kontrasztosságon van még mit javítani, de kezdésnek nem rossz a siemenstől! Ami nem tetszett az a kis belső memória. De ez az 1Mb az ami ma elvárható egy ilyen kategóriájú telefontól. Az S45-ből kiindulva nem volt nehéz elsajátítani a kezelést. Több helyen olvastam a zöld (felvevő) és a piros (letevő) gomb szokatlannak vélt helyéről. Én evvel pont fordítva vagyok. Az s45-ben idegesített a fent említett billentyűk és a felette lévő funkció gombok közelsége. Nos, ezek már távolabb esnek az S55-ben. Viszont az alsó billentyűsor kicsit aprónak sikerült. Ezért nekem könnyebb két kézzel kezelni a telefont. A szoftver eddig nem okozott hibát, habár még nem használtam az infrát, a bluetooth-ot és az email klienst (vodafone). Az akkumlátor egy napi kemény nyúzással merült le. Viszont nem tetszett, hogy a telefon kb 1/3-ad töltöttségi állapotban már nem enged fényképet készíteni még vakuval sem. Habár fényképezéskor a nagyobb áramfelvétel talán irreálisan lecsökkentené az akku kapacitását? Jól gondolkodom? Másnál is így viselkedik. Mivel aktív gprs használó vagyok, ezért a tapasztalatok alapján mondhatom internetezés tekintetében az S55 is tud 4-5 órát üzemelni folyamatosan, ami kis akku tekintetében nem rossz érték. A csengőhangok tsiztán és szépen szólnak, egyedül Van Halen Jump című midijét nem sikerült még megtalálnom a wapon.=;-)
Várom a kritikákat! |
|