És akkor mostan én is beszámolnék:
Úgy kezdődött,mint múlt szerdán a Kakák ellen,eltekintve attól,hogy nem kezdtünk 7-0-val.
Zalán beverte a szokásos nyitó tripláját,aztán gyorsan eladott 2 labdát meg beszedett 3 személyit(bár én inkább úgy mondanám,hogy Faidt-ék befújták neki...)
Azán közben triplaeső zúdult a parkettára,de nekünk csak nem állt össze a játékunk,a zalaiak szívósak voltak,így előnnyel mehettek 10 perc múltán szusszanni.
A második etap is u.o. folytatódott,ahol abbamaradt,kínlódott az ASE,és a vendégek is főként Nisavic-Kámán párosnak köszönhették minimális előnyüket.A negyed végén már vezettünk,ám a slusszpoén a vendégeké volt így egy pont oda a nagyszünetben.37-38
Aztán remek nyitány a 3.negyedben:percek alatt állva hagytuk a zalaiakat,Fodor-Czigler és Davis húzták igen jól a szekeret...
Így 15 ponttal nyertük ezt a periódust.
A záró negyedben már csak a különbség volt a legnagyobb kérdés,az paksiak szebbnél szebb akciókkal szórakoztattaák a publikumot,bár néha azért kiderült,hogy nem minden papsajt...közte 20-nál még egy súlyos zalai zakó is benne volt a játékban,ezt végül is megúszták a kék-fehérek,a vége 85-70.
ASE
-Zacskó: 2 tripla,2 eladott labda,3 fault...ez úgy belesűrítve az első 3-4 minutába...így aztán pihenőre kényszerült,de mikor visszajött igazán jól és eredményesen is játszott.
-Ferrybá: egész héten lázzal nyüglődött,edzéshiánya is volt ennek ellenére nem játszott rosszul,bár védekezése még hagy maga után kívánivalót...3 tripla azért nem rossz és fel sem tűnt,hogy nem volt duplája.
-Gery:Az első félideji játéka nem sok említésre méltót hozott,szünet után nagyon feljavult.Eredményesen villogott,bár a személyik miatt feje fölött volt a Damoklész kardja.
-Ernő: sérülése után a legeredményesebb játékosként tért vissza.Szerintem ezzel választ adott a kétkedőknek!
Főleg,hogy az egyik posztján legjobbnak tartott légiós(McLendon) ellen vette fel a harcot.
-Lacika: ő is dícsérhető,hiszen szorgosan gyűjtögette a pontokat és a pattanókat.Igaz,időnként elfelejtett védekezni és így könnyen megszerezhető labdák landoltak az ellen kezében.
Cserék:
-Pojbics:önbizalomhiány...elrontja az első dobást és ezzel kész is.
-Vaido: szép kosarakat dobott és lelkesen harcolt a paksiak litván exkavátora...volt egy irgalmatlan nagy zsákolása.
-Smitty: szerintem a 7 dobott pontja ellenére az egyik legfontosabb produktum.Nagyon jól védekezett amikor pályára került és remek passzai voltak...talán lehetne neki is több önbizalma dobásilag,de azt nem mondhatnánk,hogy önző,öncélú játékos.Szép hármast dobott emberről és volt egy remek zsákolása is...csak így tovább!
Úgy nézem kezdi megszeretni a közönség...
ZTE
-Nisavic: jó kis irányító és ha kell pontot is tud dobni...most ez volt,látta,hogy a többieknek nem megy,így neki kellett megoldania.
-Bencze: nem az ő napja volt...és akkor még finoman fogalmaztam.
-Kámán: posztján az egyik legjobb hazai játékos.Davis mellett élt,Smith mellett eltűnt,mint Petőfi a kukoricásban...
-Chad:hát nem nagyon tudott mit kezdeni ezen a meccsen.Sitkuval nagyokat brusztolt,de alulmaradt többnyire...
-Cseranics:semmi extra,Czigler mellett nehéz is...
cserék:
-Szájer: Szájer-Bencze-Polster...még Boci hiányzott,de akár be is szállhatott volna...jó az öreg a háznál,de ennyi?
-Polster: furcsa lesz,de a 3 zalai magasember közül tudásához képest ő volt a legjobb...asszem ez a másik 2 pléyer kritikája.
Bíróság:
Az első két negyedben több ízben tüntetett hangos füttykoncerttel és fújjjolással a közönség a Faidt/Vlaovics páros ítéletei ellen.Az összes kétes jellegű ítéletnél minket súlytottak,ha nem követte dobás a faultot(?) és előnyünk lett volna,rögtön fújtak.Ha dobás lett volna,akkor nem volt sípszó.
Rengeteg ökörséget fújtak,több ízben ellentmondtak egymásnak,következetlenek voltak.Kíváncsi lennék egy olyan vizsgálatra,mint ami volt az elmúlt hetekben.
Aztán a 2.játékrészben már kevesebbet hibáztak...
Hát ennyi nagyvonalakban.
HAJRÁ ASE!!!!!!!!!!!!!!!!!