ohrana
A legnagyobb baj ma, hogy minden felmerülő problémát először egy prizmán keresztül vizsgálnak meg a felek. Van egy jobboldali prizma és egy baloldali prizma, egy állampolgári prizma helyett.
Normális helyzetben az állampolgár ilyen budis hírek hallatán felháborodik, és mérges lesz a kormányokra, attól függetlenül, hogy milyen oldali.
Szerintem a budi nem oldal függő. Alapban el kell ismerni, hogy elég baj, hogy így áll a helyzet.
Lentebb 59. hozzászólásomban részleteztem mikor hány új iskola épült, ebből kiderül, hogy elmúlt tíz év egyik kormánya sem tett eleget, holott mindegyik kormány iskola és gyermek barát volt legalább is azt kommunikálta, mert azt illik.
Ezzel szemben az önkormányzatoknak különösen a kisiskolát üzemeltetőknek egyszerűen nincs arra pénzük, hogy rendbe tegyék az épületeiket. Sajnos ez is majd tíz éve így van. Szerintem tök felesleges ebben az ügyben egymásra mutogatni.
Meg kell követelni a mindenkori kormánytól, hogy oldja meg ezt a kérdést, kár azon vitázni, hogy ki a hibás. Egyszerűen nem tom megérteni, hogy miért kell ebben az ügyben bármelyik kormányt is mentegetni.