satine Creative Commons License 2003.02.14 0 0 5
persze, mindent megkérdezhetsz, én is ezt teszem. ez a lényege!:
először Togóról:

körbejártuk, az airFrance-é a legjobb ajánlat;

ill. van olyan, hogy Bécsből indul a repülő, elmégy Párizsig, onnan Togóba, nos, erre mi azt mondtuk, hogy ha már Bécstől Párizsig, akkor egyszerűbb lenne Bp-ről Párizsig, és tudvalevő, hogy ha azonos légitársasággal utazunk, akkor más a díjtétel.... mármint kedvezményesebb.

Szóval az Aerovivánál találtunk repjegyet, csak akkor és különböző kritériumnak megfelelően 188200-ért plusz illeték, ami 19200.
Más irodák ezt 200 fölött ajánlották jóval, illetve elment egész 360-ig, a repülőn belül kapott helytől függően.
Nem vagyok tisztában a repülőkben kiadott helyek kategóriáival, de tudom, hogy léteznek különbözőségek, ha valaki tudja ezt, világosítson föl; az olcsó jegyeinkkel eddig középen utaztunk, vagy a 2x3-as üléseken sem az ablak melletti jegyeket kaptuk, egyébként nem tudom, mi a különbség.

Szóval: Togóba a legolcsóbb ajánlatokat megkérve is mint 220-nál kezdődött, sőt, ki kellett volna utazni egy közeli városba...

persze nem tudom, hogy az Aeroviva mennyire korrekt, és mennyire tartja az árat, mert nekünk még a szállásfoglalástól függ, ami, mint kiderült, nem egyszerű dolog.

Mi ugyan kinéztük az interneten a nekünk tetsző szállást, árban, egyéb körülményekben tetszene, bár nem sokat tudunk róla,
de nem tudtam közvetlenül az interneten lefoglalni, mert ebben a szállodában csak a Visát fogadják el, nekem meg EMC-m van...

Nesze neked még nem Eu...
Ha igényelek egy Visát, az min, 10 nap (!!!!!!), és mellesleg kb. 10-12-14 ft, attól függ.
De nekem erre már nincs időm.

Ezért megkértünk egy utazási irodát, kérje le a szállást, természetesen jutalékkal, és fizesse ki az ő Visájukról..., mi majd itthon forintban...
Nos, erre várunk, mert 2 napja a 3-4 szállodától semmi válasz a helyfoglalásra.....

Alternatívaként néztük a Gambiát, de az végképp katasztrófa árban,
mert oda nincs állítólag olyan légitársaság - egy, amelyikkel Bp-ről folyamatosan meg lehetne szervezni az utat.
Min. 2 légitársaság, és azért sokkal drágább, a Gambiát nekünk 360 körül kezdték kiajánlani...
Sajnos, ezt feladtuk. De állítólag más 25 év alatt, ill. egyéb kedvezménnyel, más, ha te kijutsz valahogy az indulási állomásra, pl. kimégy vonattal Párizsba vagy valami ilyesmi.
Mi ettől már öregebbek vagyunk, ill. 25 fölött. Sajnos.
Úgyhogy ránk már semmi kedvezmény sincs.
Mi már örüljünk, hogy élünk.... :)))

A Gambia baromi drága - nekünk --- van egy Kalandor nevű magazin, nem vagyok senkije, mi is most botlottunk bele először, de Gambiáról. Maliról van benne hosszú cikk, plusz árajánlat...
Nos ez nekünk sok-sok pénz, most nem fér bele...
Togót, ha sikerül kevesebből fogjuk kihozni, legalábbis alapáron, tehát repülő plusz hotel plusz reggel plusz transzfer. De ez a jövő még...

Ha a togói (Lome) 3*-os szállodánkat 65-70 usd között visszaigazolják a repülőjegyhez, akkor juhhé, utazunk, ha nem, akkor maradunk, és keresünk valami szervezett, csoportos, akciós utat gyorsan...
Az egész nem túl olcsó, mert mire mindent összeadunk, 700 körül van, és jön a kinti élet, a vacsik, megélhetés, programok, szóval 1 milla, na bumm, megint nem veszünk új cipőt, és x éve semmi nincs felújítva... jöhet az adórendőrség... :)))))

Te is tervezel ilyesmit? Mesélj, ne kímélj!!!

Előzmény: cosmopolita (4)