satine Creative Commons License 2003.02.14 0 0 3
Jaj, ne csináld! nem is mertem ilyet remélni! Úgy örülök neked máris!!!!!

A repülőjegyfoglalásunk gyakorlatilag megtörtént, most a szállásfoglalás visszaigazolására várunk,
de hétfő reggelre ennek össze kellene jönnie, hogy a febr. 25-26 körüli időpontra mindent elintézzünk, vízumot, ilyesmit.

Nagyon sok minden érdekel, a különböző honlapokat már végigjártam, mindent kikutattam, elolvastam, a Lonely Planettől kezdve, a togói hivatalos honlaig, a kanadai követségi oldaltól kezdve, mindent, ahova elkeveredtem, a L. Planet fórumán találtam is levelezőtársakat, de az lenne az igazi, ha magyar nyelven tudnék infókat szerezni olyantól, aki ott vol, ott élt, járt ott stb.

Mi ketten utazunk, egyéni szervezés, turista út.

Ami most a legégetőbb, hogy nekünk itthon a francia nagykövetségen kell vízumot kérnünk, amit 2 napra (!) adnak meg, ez egy kicsit rázós téma, félünk, hogy belépéskor, a repülőtéren nem engednek tovább, és akkor ugrik a két repjegy, ugrik a befizetett szállás, minden. Ettől aggódunk, de semmi priuszunk sincs, papírjaink rendben, úgyhogy reméljük, semmi gond nem lesz.
De érdekelne, volt_e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, és pl. belépéskor mennyibe kerül a vízum, van-e szabott ára, vagy rögtön legombolnak-e bennünket?
Mások írták, hogy Beninből pl. a határon 1 S-ba került az átlépő vízum.

Loméban, a Hotel Ecole le Benine-ben szeretnénk megszállni, ez egy 3*-os szálloda, ill. més 4*-ostól is kértünk árajánlatot, de ők még nem jeleztek vissza, hogy van-e szabad szobájuk.

Ismered-e ezt a szállodát?

Több helyen is olvastuk, hogy itt a strandot a helyiek vécének használják, ami számomra azt jelenti, hogy nincs kiépítve a strand, nem lehet majd az óceánba csak úgy beszaladni meg kiszaladni, leteríteni a törölközőt a homokba stb.
Egyáltalán, a nőknek vigyázniuk kell-e valamennyire az öltözködéssel? Bár ez nem muzulmán ország, de biztosan vannak elvárásaik, én ezt be szoktam tartani minden országban.
A szállodát nem félpanzióval ajánlották ki, olvastuk, hogy rengeteg étterem van. Tényleg így van-e, nem gond-e, ha normális európai emberek egyszerű, helyi éttermekbe bemennek, érhet-e atrocitás, persze mi is normálisan viselkedünk.

Lehet-e szabadon sétálni a városban, mi a helyzet az esti sétákkal? Mert pl. Kenyában (tudom, más világ) csak taxival volt szabad este közlekedni, engem ott zavart is a bezártság.

Szeretnénk bejárni az országot, bizonyára ott helyben találunk programszervezőket, vagy mi magunk elindulunk, ez ott majd kialakul. De mi az, amit mindenképpen látnunk kell, amit nehogy kihagyjunk?!

Sajnos franciául nem tudunk, megértenek-e majd bennünket angolul? (ezen már nem tudunk segíteni, lesz, ami lesz...)

Nem is tudom, minden-minden érdekel! Alig várom már, hogy összeálljanak a dolgok, és mehessünk, nagyon izgalmas már maga a tervezgetés is.

Kérlek, bármit megtudsz, mindent írj meg, ha gondolod, és adsz egy tel.számot, szívesen föl is hívlak - remélve, hogy nem Togóban tartózkodsz... Vagy igen????

Várom a válaszod!

Szia!

Előzmény: csengevagyok (2)