En Romaniaban lakom es a kovetkezoket mondhatom el: ugy az orszagbol kifele, mint erkezeskor Romaniaba, a roman vamosoknak be kell mutatni a forgalmit. Sot, utnek egy pecsetet az utleveledbe, hogy bejottel az xxx-yyy rendszamu autoval (a pecsetnek a szamitogepukben is "nyoma" van). Tavozaskor pedig ellenorzik, hogy nem-e felejtetted itt az autot. Ebbol sok cirkusz is van, mert ha pl. karambolozol es nem tudod hazavinni az autodat, vagy varatlan esemeny miatt repulovel mesz haza mindig hivatalos papirokkal igazolni kell, hogy miert maradt itt az auto.
En amikor kimegyek az orszagbol a sajat, roman rendszamu autommal, ugyancsak beutik az utlevelbe a pecsetet es hazatereskor megkerdik, hogy hol van. Ha vonattal utazom Magyarorszagra a sogor roman rendszamu Passatjaer (nincs pecsetem, hogy en vittem ki) akkor jon a huzavona, hogy hol talaltam, nem-e lopott.
Mindezek ellenere szerintem nem nehez atverni a rendszert es lopott autokat behozni.
Romaniaban a Renault egesz skalajat forgalmazzak, sot ez a legeladottabb kulfoldi gyartmanyu auto. Ezen belul, az eladasok topjat messze a Thalia vezeti (nalunk Clio Symbol), utana talan a Fabia kovetkezik.
A Renault eleg jol megvetette nalunk a labat, a Dacia gyarnak tobb mint 90%-a a tulajdonaban van.