Kedves Calbach!
"Ez néhányan agymosásnak nevezik,hogy pl szótfogadunk a pásztornak a gyüliben.Ha csináltam hülyeségeket a hivö életemben,az mindig azért volt,mert nem olyan döntést hoztam,amit Isten elvárt volna tölem,és azt egy egyházi elöljárón keresztül közölte is velem."
Maradjunk abba, hogy Isten személyesen Neked közöl dolgokat, ha mondanivalója van és nem az egyházi elöljárókon keresztül. Az, hogy friss hívőként időnként csináltál/csinálsz "hülyeségeket" az teljesen természetes, a megtérés nem egyik percről a másikra történik, mégha a függőségből való szabadulások így történnek. Ez egy folyamat.
A másik meg az, hogy az "egyházi elöljárók" nem közölhetnek mást, mint amit Mózes a tízparancsolatban meghagyott és amit Jézus tanított. Akármilyen vallású is legyél, ezekhez nem kell az egyházi elöljáróknak a közlése.
Legyen élő hited, hallgasd meg az egyházi elöljáróid tanácsát, de tessék és mérlegeld a szívedben.
És, ha hívőként rosszul döntesz valamiben, elesel, tudjál öszintén a belső szobádban az Atyához fordulni és visszatérni hozzá.
Mert egyébként kihez fogsz visszatérni? Az egyházi elöljárókhoz?
Hogy miért mondtam el ezt?
Azért mert a mai egyházakban sok okostojás abban a szerepben tetszeleg, hogy ő ismeri Isten akaratát, méghozzá oly mértékben, hogy képes a hívőknek személyreszabott tanácsot adni az életükben.
Sokan akik elhagyták a Hit Gyülekezetet, azok lecsúsznak, elhagyják hitüket, úgy érzik, hogy értéktelenek lettek Isten szemében, úgy érzik, hogy Istent hagyták el.
Miért?
Azért, mert akaratlanul is az egyházukat Isten elé helyezik.
A HGY jó egyház, Németh Sándor jól tanít de, ha bármikor úgy hozná az élet, hogy elhagynád azt, légy tisztában azzal, hogy nem Istent hagytad el, hanem csak egyik gyülekezetét. Isten szövetséget kötött veled amikor bemerítkeztél és érezted a szívedben azt a földöntúli örömöt. Tudd azt, hogy ez örökre szól, akármerre is vezessen az élet.
Végezetül: én mint a fórum feketebáránya, megkérnélek, hogy olvasd el Körkérdés, lécci olvasd el! című topicot, hogy tisztában legyél e fórumon uralkodó állapotokkal. Így legalább kevésbé leszel meglepve azoktól az alattomos rugásoktól amiket "van rajta sapka, nincs rajta sapka" alapon fogsz kapni egyesektől.
Szia,
áh.