Kedves Big4!
(egy másik fórumon én is big vagyok vagyis big-big..)
Az hogy én megtértem az Isten akaratából van igy,mert a biblia szerint Ö már akkor kiválasztott bennünket,amikor még az anyaméhben voltunk(vagy még azelött ,ezt nem tudom pontosan.)Fogalmam sincs mi lett volna velem mondjuk a sivatagban egyedül,de ne felejtsük el,hogy Istennél minden lehetséges. Többnyire mindig embereket használ arra ,hogy hirdessék az evangéliumot,ritkán ismerteti meg magát más módon.Nem hiszem,hogy egy magam fajta kisembert monjuk megszólíttana a csipkebokorból mint Mózest...
Egy biztos,nincs olyan ember aki magától keresné az Istent,mert mindig Ö a kezdeményezö az ember felé.
Tehát embereknek csak másodsorban köszönhetem a megtérést.De meg kell jegyeznem,hogy nagyon fontossak voltak azok az emberek az életemben,akiket Isten használt ,és használ ,hogy rajtuk keresztül áldást kapjak.Nagyon sokat jelentett számomra ,föleg a megtérésem után,hogy tapasztalt keresztények segítettek megalapozni a hívö életemet.Igaz a "régi életemben" mindig a magam útján jártam,nem engedtem ,hogy bárki beleszóljon az életembe.De feladtam ezt az életfelfogást(nem mindig könnyü)és mertem tanácsokat kérni olyanoktól,akik nálam tapasztaltabbak voltak.Ez néhányan agymosásnak nevezik,hogy pl szótfogadunk a pásztornak a gyüliben.Ha csináltam hülyeségeket a hivö életemben,az mindig azért volt,mert nem olyan döntést hoztam,amit Isten elvárt volna tölem,és azt egy egyházi elöljárón keresztül közölte is velem.Vegyünk például egy családot,mennyivel könnyebben menne a családi élet is ,ha a gyerekek kezdettöl fogva rá mernék bízni szüleikre(akiknek mar böven van élettapasztalatuk
magukat,és mindenben engedelmeskednének??Sok nehéség elkerülhetö lenne..
Szóval ez az egész ami velem történt ,abszolút nem tölem származik,Isten kegyelméböl van,a gyülekezet,az egyház szintén.