góóól Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11151
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsém megnézni a Szeged- Alba meccset a városi TV-n. Mit mondjak, tényleg hihetetlen dolgok történtek!
Előszöris a játékvezetésről. Olyan szar volt a bíráskodás, hogy még a nem túl magas magyar nívót is alul tudták múlni. A meccs végéig egyformán tévedtek mindkét csapat kárára, de áldásos tevékenységüket a végén, Mosley faultjánál koronázták meg, amikor bemutatták a technikait, aztán visszavonták. (csak halkan jegyzem meg, szerintem technikai volt, az alkarjánál fogva, dobás közben húzta vissza Rawlinst) Mindezt 90-85-ös Alba vezetésnél...

Ezzel együtt a meccset saját magunk számára tettük nehézzé, 20 pontos vezetésünk után jött egy 13-0 ás szegedi roham.

Már korábban is meg akartam írni, de talán most már a statisztikák is alátámasztják, hogy Góbi egy jó center. Talán a legjobb magyar, itthon játszó. Ha elég időt tölthet a pályán, nagyon megbízhatóan hozza magát, sokat javult a középtávoliakban is, és hát fizikális adottságai ugye nem kérdőjelezhetők meg. Nekem mindenképpen Bencze előtt van.

A meccs asszisztját szeretném még megemlíteni, ezt Molnár osztotta ki. Két dobócsellel elküldött 2 Alba védőt, majd egy gyönyörű ívelt passzot adott, ha jól emléxem, Vilcinskasnak. Gyönyörű jelenet volt, ebben a gyerekben van fantázia.

A meccs legviccesebb mozzanata az volt, amikor Bencze meglépett egy ellopott labdával, egyedül vitte végig a pályán, mindenki más az Alba térfélen figyelte az eseményeket, Bencze pedig a szegedi palánk alatt felugrás nélkül továbbrohant!!!!!!!! elfelejtette bezsákolni, vagy mi! Akkor kapott észbe, amikor már alatta volt az alapvonal, még megpróbálta kétségbeesetten visszajátszani a labdát, de azt már a szegediek szedték össze. Komolyan azt hittem, rosszul látok!