sarkat5 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 11040
"A lefújás után a Sole-Szedeák vezetői bejelentették, hogy játékvezetői műhiba miatt megóvják az összecsapást, hiszen Lapov cselekedeténél technikaival kellett volna büntetni a játékost."

Azért erről néhány részletet muszáj... Előre szeretném leszögezni, hogy ilyesmiért óvni szerintem teljesen reménytelen, már a szolnokiak próbálkozásánál is írtam, hogy miért. Technikai megadásáról, vagy meg nem adásáról a játékvezető dönt, a szabályok csak egy keretet és példákat mutatnak.
Az említett esetnél: Bojan Lapovot négy és fél perccel (!) a mérkőzés kezdete után Sterbenz László a padra kényszerült ültetni legjobb centerét, mivel a játékvezető páros addigra három faultot osztott ki neki. Úgy, hogy 100%-ig biztos vagyok abban, hogy abból kettő a világon semmi nem volt és a harmadik is igen véleményes, de az olyanokat idegenben mindig megkapjuk sajnos. Bojan eléggé idegesen hagyta el a pályát. Technikait nem kapott. Mint ahogy nem kapott az ezt a jelenetet a fehérvári kispadnál (!!!) reklamáló Földi Sándor sem, aki éppen olyan -ha nem még inkább- vehemensen védte igazát, mint Bojanunk... Nem kapott technikai, szándékos, sőt semmilyen faultot a rendkívül "sportszerű" Vilcinskas sem, aki tett például olyat, hogy a földön fekvő ellenfeléhez teljes erőből hozzávágta a játékszert, ráadásul éppen a bíró orra előtt...
Szeretném megjegyezni, hogy a nézőtéren nem volt lincshangulat (sőt emlegették, hogy a tegnapit össze nem lehet hasonlítani például a Szombathely elleni fújással, ami végig ellenük irányult), még mi voltunk, akik megvártuk a bírók kivonulását és ironikusan megtapsoltuk tevékenységüket. A hazaiak tényleg elismerték, hogy a jobbik győzött. Nem tudom, Földi Sándor miért nem képes erre és miért kell cirkuszt csinálnia minden mérkőzésből, amit nem nyer meg. Talán nem veszi észre, hogy most nem egy Kaposvár, vagy Falco szintű gárda van a kezében, hogy ezúttal nem a bajnoki címért küzd?