nyman Creative Commons License 2003.02.08 0 0 92
Beteszem ide is a kerdesem:

Szeretnek vmi tematikus fotoalbumot felrakni egy weboldalra. Proszaltam a google pl. a "how to put photo album on your web page" meg rokonertelmu mondatok keresesevel, de nem talaltam olyat, ami tetszett volna. Illetve volt 1-2 online fotoalbumos oldal, aminek a felepitese mar tetszett, de tele vagy tele van mindenfele sallangos szoveggel vagy reklammal, vagy limitalt a kepek szama, vagy a tar merete stb. A fotoalbumos oldalra azert gondoltam, mert csak feltoltom a kepet es mindent megcsinal maga. Nezegettem nehany maganoldalt is, de egyikben sem talaltam meg a szamomra megfelelot.

Letezik valami sablon vagy hasonlo alabbira? Fapados, oldalak egyenkenti szerkesztesevel meg tudom csinalni de az ellegge idoigenyes, persze ha nincs jobb marad ez a modszer. Szal a kovetkezo egyszeru kovetelmeny.
1. A kepek tematikus rendszerbe (nyaralas 99, szulinap 98 stb) helyezkednek, tehat szukseges egy menu mongyuk oldalra, ahogy lehet tovabblepni
2. Az oldalakon egy egy temanal az indexkepek jelenjenek meg es majd erre rakattintva lehessen kinagyitani. A meretek legyenek lehetoleg egyformak.
3. A kinagyitott kep oldalrol lehessen eloreb, hatrebb lapozni, illetve ugrani elejere vegere,

Na kozben meg ezt irogattam keresgeltem tovabb es talaltam egy programot a, aminek a leirasa itt van: http://www.deneba.com/community/howto/online_album/. Itt beteszi az ember egy konyvtarstrukturaba a kepeket, a program megkrealja az oldalakat es mindenfele szoveggel lehet ellatni az egeszet. A vegen kiteszi html formatumban, ami mar siman feltoltheto. Ehhez hasonlot esetleg tud valaki ajanlani?