Timna Creative Commons License 2003.02.07 0 0 121
Amugy meg a lexebb a következő (tömegjelenséggé vált): 2 ember beszélget, az egyiknél megcsörren a tahofon. Feltemeli az 1-ik kezét és eltszítólag nyújtja a másik felé, jelezvén hogy most talonba vagy téve, váljál le kisidőre a magánszférámról mert most más fontosabb dolgom van. Na szevasz Sanyikám! mesélj... Eltelik 3-5 perc mire befejezi. Tahofon el. Odanéz a másikra... Szal akkor hol is tartottunk ?...
Mégis, mit kéne ilyenkor tenni? Én meetingen vagy színházban, moziban soha nem tartom bekapcsolva a mobilt, de azonkívül mindig. Egy magánbeszélgetés során csak lehetek annyira "bunkó", hogy a körülmények alakulása folytán pár pillanatra azt a személyt részesítem előnyben, aki nem tudhatja, zavar-e éppen. Mondjuk én amúgy sem szoktam mobilon csevegni, csak szervezésre / supportra használom. Szerintem ez annyira az életünk része lett, hogy hülye aki megsértődik azon, ha a haverja pár percre hirtelen mással beszél.
Azt viszont én is mérhetetlen bunkóságnak tartom, ha valakinek a színházban/moziban csörög a telkója. Ha meg telefonál is rajta, az még durvább. Mert ugye bárkivel előfordulhat, hogy elfelejti kikapcsolni (ha már a vibra funkciót nem találta meg rajta, vagy nem szereti), de ha valaki beszélni kezd, az nem feledékenység kérdése.
Előzmény: netizen (91)